Apunts de Festa Major
La Festa Major de Rubí 2018 ja és història. Per a la posteritat, quedaran el fantàstic pregó de Santiago Granizal i Rossy de Palma, l’estrena del Bòjum, les actuacions multitudinàries a l’Escardívol o el muntatge piromusical.

La festa de Sant Pere ha complert amb les expectatives i ha tornat a treure milers de persones al carrer, gent de totes les edats i de tot arreu que han participat de forma massiva en la major part de les activitats programades. Per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la de Rubí és la millor Festa Major de tota la comarca. No sabem si ho és, però sens dubte és una festa amb ànima, esperada per tothom i que, independentment del cartell musical de torn, la gent viu amb entusiasme any rere any. És una Festa Major exemplar, on tothom hi té lloc: la cultura popular i tradicional, les cultures regionals i estrangeres, la música convencional i alternativa, les activitats esportives i comercials, els jocs populars, les exposicions, les fires, els actes reivindicatius, la gastronomia, etc. Un bon grapat d’activitats de tot tipus i per a tots els públics i amb novetats importants, com un Correaigües que va entusiasmar petits i no tan petits.

També és cert que sempre hi ha coses a millorar. Per exemple, la manca de comunicació el dijous a la nit, quan el públic esperava el concert de Buhos i no hi havia informació sobre si finalment el grup pujaria o no a l’escenari.

O la programació d’alguns grups musicals en determinats espais. Per exemple, el concert de Jaime Urrutia i Los Rebeldes, rock per ballar, a La Sala. No era l’espai més adient. O formacions d’estils molt concrets a l’Escardívol, on es congrega un públic molt divers. En qualsevol cas, està clar que mai no plou a gust de tothom.

Cal destacar un any més l’esforç i la implicació de les entitats en la festa. Associacions que durant tot l’any continuen fent activitats per a la ciutadania de forma desinteressada. Aquest mateix cap de setmana, sense anar més lluny, està previst el Rubifolk i l’altra setmana tindrà lloc l’InFest, el festival de curts de terror, fantàstic i freak. Dues propostes molt diferents però molt interessants.

En el cas del Rubifolk, serà una edició comprimida i adaptada a les circumstàncies, ja que la meitat de l’Esbart estarà a Alemanya, però amb sorpreses molt interessants, com ara un espectacle flamenc i un munt d’activitats relacionades amb la dansa i la música folk. Pel que fa a l’InFest, polèmiques amb el cartell a banda, es consolida com una activitat cinemàtica de referència, amb curtmetratges de països europeus i sud-americans.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme