Detinguts tres joves a Rubí per mitja dotzena de robatoris
Dos dels tres joves s’havien fet passar per menors en anteriors detencions
Actualitat | 10 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Els Mossos d’Esquadra han detingut a Rubí tres joves relacionats amb mitja dotzena de robatoris en pisos, dos dels quals s’havien fet passar per menors en anteriors detencions amb documentació falsa. En una investigació entre les comissaries de Mossos de Rubí, Cerdanyola, Terrassa i agents de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord, el 3 de juliol un grup d’agents van detenir tres joves, un dels quals menor d’edat. Els altres dos tenen 19 anys, nacionalitat xilena i domicili desconegut.

Els agents van poder identificar els tres lladres després que el 26 de juny els investigadors localitzessin un vehicle sostret relacionat amb anteriors robatoris circulant per Sant Cugat. El conductor, en veure els agents, va conduir de forma temerària fins a col·lidir amb el cotxe policial i va aconseguir fugir, però els agents van poder veure els joves.

Això va permetre que relacionessin els detinguts amb diversos fets, com el succeït a Sant Cugat quan un home va donar una estrebada a la bossa de mà d’una dona i va fugir.

Amb els autors identificats, els agents van comprovar que els tres tenien un gran nombre de detencions prèvies en què constaven com a menors. Amb l’autorització de la Fiscalia de Menors, els investigadors van detenir el 3 de juliol un dels joves quan anava a entrar en una botiga de compravenda d’or de Rubí. Durant l’escorcoll, els agents van trobar diverses joies que es disposava a vendre i la documentació autèntica, en què constava com a major d’edat. El mateix dia, els agents van localitzar els altres dos joves, també a Rubí. Un d’ells també duia documentació a sobre en què constava com a major d’edat i per tant s’havia fet passar per menor en anteriors detencions amb documentació falsa.

L’altre jove, que no portava documentació, però que constava com a menor, va ser posat a disposició de la Fiscalia de Menors, i va quedar en llibertat sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA). Els altres dos van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.
Els tres joves presumptament han comès 7 robatoris a Terrassa, Castelldefels, Sant Cugat, Les Fonts i Bellaterra i han comès dos robatoris en grau de temptativa a Sant Cugat i Sarrià. Tots els actes delictius s’han comès entre el 15 i el 28 de juny.
Materials recuperats després de les detencions. / Mossos d’Esquadra
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser