L’AUP denuncia la situació de deixadesa d’edificis històrics
Política | 10 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha criticat que l’Ajuntament no hagi fet res per preservar el patrimoni històric de la ciutat després que s’aprovés una moció el 2015 per tal de preservar els elements del Catàleg patrimonial. “No s’ha complert pràcticament res”, ha explicat el portaveu de la formació, Jordi Muntan, que lamenta la manca de responsabilitat del govern per “dinamitzar i restaurar edificis que es podrien haver vinculat a projectes de centre cívic o de suport a col·lectius amb dificultats, entre altres”.

Muntan afirma que l’Ajuntament “ha deixat que es degradin aquests edificis, com ara la Torre Salduba, rehabilitada fa 15 anys i que està totalment abandonada”. Un altre edifici amb protecció patrimonial és la casa del carrer Balmes, que actualment està ocupada: “L’Ajuntament és un exemple de mala praxi, de deixades i abandonament en temes de patrimoni i això sense entrar en espais naturals o arxius patrimonials o en el cas d’equipaments que no són patrimoni però que també estan abandonats, com els antics cinemes”.

Per tot plegat, l’AUP presentarà al Ple una nova moció per demanar que es faci un inventari de les edificacions públiques incloses en el Catàleg, assenyalant el seu estat de conservació, incloure-ho al Pla d’equipaments i poder negociar algunes inversions de cara al pressupost del 2019.

Denúncia contra les empreses que operen a les extractives 9 i 22
Una altra moció que l’Alternativa presentarà al Ple està relacionada amb la gestió de residus. Fa uns dies, la formació assembleària va denunciar que els residus de les obres municipals s’abocaven de forma il·legal a les extractives 9 i 22 de forma totalment irregular. L’Ajuntament va dir que havia sol·licitat a totes les empreses que realitzen obres que acreditin que compleixen amb la normativa de residus.
Ara, l’Alternativa demanarà al Ple que l’Ajuntament denunciï a l’empresa o les empreses que han fet aquests abocaments.

Pla de camins
Una altra moció que presentarà l’AUP està relacionada amb el Pla de camins de Rubí. La força política vol que l’Ajuntament redacti un Pla de camins per establir una xarxa de camins públics, tant aptes per circular amb vehicle, com restringits a la circulació.

Suport als treballadors de Correus
L’AUP presentarà un text per donar suport als treballadors de Correus, que demanen que es presti a la ciutat un servei de qualitat. Fa uns mesos, l’Ajuntament ja va aprovar una moció en aquest sentint.
Casa del carrer Balmes de propietat municipal que actualment està ocupada. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc