ICV demana una tarifació social més justa a les escoles bressol
Els ecosocialistes volen ampliar la tarifació social a l’Escola de Música i edRa
Política | 11 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) portarà al Ple de juliol una proposta per tal que la tarifació social que s’aplica a les escoles bressol municipal sigui més justa. Segons explica la portaveu dels ecosocialistes, Ànnia García, el sistema actual, en funcionament des del curs 2012-2013, “ha funcionat bé en el primer estadi i ha tingut una acceptació correcta, però genera situacions d’injustícia perquè els trams suposen un salt important”.

El nou sistema que proposa Iniciativa i que ja s’aplica en municipis com Sant Feliu de Llobregat, suposa “la creació d’un coeficient qu s’aplica a la renda total anual i que genera aporta una quota sempre proporcional al cèntim als ingressos familiars, una quota justa i que garanteix l’equitat al 100% de totes les famílies”.

La Comissió de la tarifació social, aturada
Entre les demandes d’ICV també hi ha que es reuneixi la Comissió de la tarifació social, que no es troba des de la primavera del 2016, quan es va acordar estudiar l’ampliació de la tarifació social a l’Escola de Música Pere Burés i l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa). En aquest sentit, García proposa que directament s’apliqui el nou model de tarifació, especialment en el cas de l’Escola de Música, que considera “té un preu poc assequible”.
Les tres escoles bressol municipals funcionen amb un sistema de tarifació social per trams. / Arxiu-Dan Stanescu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser