Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
El partit s’esquerda entre els que volen seguir amb l’AUP i els que volen anar amb els comuns
Política | 13 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) viu una crisi interna després que una part de la militància hagi aconseguit aprovar una resolució que recull que, si no hi ha una candidatura conjunta de tota l’esquerra a Rubí, la formació es presentarà a les eleccions municipals del 2019 amb Catalunya en Comú Rubí.

Així ho ha comunicat Martín Pretel, un dels militants històrics de la formació d’esquerres, a través d’un comunicat. Segons el text, “en consonància amb la línia acordada a nivell nacional d’EUiA” si no hi ha la possibilitat de fer “un ampli front unitari i d’esquerres” es decideix “confluir amb els comuns de Rubí a les eleccions municipals”.

El document ha tingut una resposta automàtica per part de la direcció d’EUiA i altres militants, en el qual refermen el seu compromís amb l’assemblea de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), sota les sigles de la qual es van presentar a les eleccions del 2015 després de trencar amb Iniciativa per Catalunya Verds.

En aquest document, que signa la direcció i altres militants, consideren que presentar-se amb els comuns “suposa un pas enrere, especialment des de la línia ideològica: la ruptura democràtica amb el règim del 78, la defensa del dret de l’autodeterminació com a poble sobirà i la defensa dels drets socials de la classe treballadora”. També defensen que “l’assemblea del partit en la seva majoria defensa seguir compromesa amb la lluita per la República Catalana, el moviment popular que va defensar les urnes l’1 d’Octubre i la desobediència civil”. També consideren que això els “separa de formar part de Catalunya en Comú a Rubí”, ja que afirmen que “la lluita pels drets nacionals i socials va lligada”.

Els signants defensen que la resolució de suport als comuns no es va presentar a la direcció local i que la seva proposta és fer una consulta a la militància entre dues opcions: donar suport a l’AUP o incorporar-se als comuns.

Per tancar el comunicat, els militants i la direcció també apunten que la seva militància “s’esgota”.
Tensions dins del partit per la candidatura de les eleccions municipals. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions