Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Actualitat | 16 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Durant l’activitat, es van fer tallers de ‘henna’. / Localpres
Rubí acull durant els mesos d’estiu 4 infants saharauis, el Sidi, el Brahim, la Maimuna i la Sabah; en el marc del programa ‘Vacances en pau. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisari a Catalunya que es va reprendre l’any passat a través de l’ONG local Rubí Solidari, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí i l’Associació d’Amics amb el Poble Saharaui.

Els infants són víctimes directes d’un conflicte que va començar l’any 1975 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaços de solucionar. Els nens i nenes són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, ja que no tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos d’aquests infants, als quals ofereixen la possibilitat de sortir de la seva rutina, participar en diferents activitats lúdiques i culturals i, a la vegada, realitzar diverses revisions mèdiques.

Per tal de donar la benvinguda als infants i donar a conèixer la situació dels campaments saharauis a tota la població, divendres a la tarda es va organtizar una festa a la plaça Pearson. La festa va arrencar a les 17 hores amb tallers infantils, un espai de jocs tradicionals saharauis i un conta contes. Per tal de donar a conèixer la realitat del poble saharaui, també es va organitzar una exposició fotogràfica, el passi d’un documental i es va oferir degustació de te i un taller de tatuatges de ‘henna’. La festa es va tancar amb un cuscús popular, el concert de ‘Chapaos a la nueva’ i l’actuació del DJ Peluda.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va destacar la necessitat de “sensibilitzar la població de les condicions de vida que hi ha al Sàhara Occidental, on encara hi ha moltes persones vivint en condicions infrahumanes”. Martínez també va agrair la feina de Rubí Solidari i va recordar que “Rubí és una ciutat solidària, acollidora i amiga de la infància i ho demostrem cada dia”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior