Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
Actualitat | 16 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
La Marató de donació de sang, que va tenir lloc al teatre municipal La Sala el divendres durant tot el dia, va registrar 327 participants, dels quals van poder donar sang 310. Es tracta d'una xifra lleugerament superior a la de l'any anterior, tot i que per sota de la del 2016, quan es va batre el rècord absolut amb gairebé 400 donacions.

Una de les persones que es va apropar a La Sala va ser l'alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que va recordar la importància de la donació de sang: "A l'estiu és de vital importància donar sang, perquè és una època de l'any en què se'n necessita molta i Rubí demostra cada any la seva solidaritat". També van donar sang els organitzadors de l'InFest, que, a més, van sortir al carrer per captar possibles donants.

Una de les novetats en la donació de sang des de fa pocs mesos és que les persones que fan la donació reben un missatge SMS quan la seva sang arriba a l'hospital: "És un sistema que vam veure a Suècia i que ens va agradar molt, tu dones la sang avui, però no saps realment quan estarà fent aquella funció per la qual tu en dones, per salvar una persona, i el dia que reps el missatge, se't posa la pell de la gallina", va explicar Roser Vallès, del Banc de Sang i Teixits.

Del total de persones que van passar divendres per La Sala, 36 són donants nous. Pel que fa a tipus de sang, es van recollir 106 donacions d’A+, 100 de 0+, 37 de 0-, 26 d’A-, 5 d’AB+ i 5 d’AB-. Es calcula que a Rubí es donen al cap de l'any 1.000 donacions.

Cada dia a Catalunya, es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre malalts.
Durant tot el dia els rubinencs van poder apropar-se a La Sala a donar sang. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
El CAP Anton de Borja, en obres
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses aquesta tarda a qualsevol punt del territori
Canvi de junta en el Club Patinatge Artístic Rubí
Reconeixement als alumnes rubinencs que han tret millor nota a la Selectivitat