Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Actualitat | 19 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recollit 62.194 kg de tèxtil usat a Rubí durant el primer semestre del 2018. El registre equival a 128.700 peces de roba a les quals Humana dona una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Humana és una organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i d’ajuda local al territori.

Les peces recuperades procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dona una segona vida. El servei de recollida és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l’estalvi dels recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 62 tones recollides a Rubí de gener a juny representen un estalvi de 197 tones de CO2 a l’atmosfera.

El 69% va a la planta de tractament de l’Ametlla
La roba dipositada en els contenidors d’Humana té dues destinacions, el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

De les peces que van a la planta de tractament, el 15% es destina a botigues de moda sostenible d’Humana a Catalunya i el 48% s’exporta, principalment a l’Àfrica, on es ven a preus de mercat per generar recursos per a la cooperació al desenvolupament.

El 28% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes.

L’1% són residus impropis que es posen en mans dels gestors corresponents. I el 8% restant s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final, ja que són productes que no es poden reutilitzar, ni reciclar ni valoritzar energèticament.
Una treballadora de la Fundació Humana, classificant la roba.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret