Tots els semàfors de Rubí incorporaran elements sonors per a persones invidents l’any 2021
Actualitat | 19 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Semàfor a l’avinguda de l’Estatut. / Arxiu
Rubí compta actualment amb tres semàfors amb elements sonors per facilitar el pas a persones invidents i la intenció del consistori és que l’any 2021 els 22 encreuaments amb semàfors que resten també incorporin aquests elements sonors. Aquesta és una de les accions en relació a la mobilitat i l’accessibilitat que inclourà el Pla de la Diversitat Funcional de Rubí que s’està treballant en la Taula de Diversitat Funcional.

Aquest òrgan, que agrupa personal municipal, així com membres de diverses entitats i professionals del sector i representants polítics, ha establert que el món laboral, l’accessibilitat, el dret a l’habitatge i el lleure han de ser els grans eixos de treball del Pla de la Diversitat Funcional que vertebrarà les accions a dur a terme fins a l’any 2021.

Pel que fa a l’àmbit laboral, s’ha decidit actuar en la inserció laboral i insistir en la formació ocupacional per a persones amb diversitat funcional, ja que, com han assenyalat membres de diversos col·lectius, aquests són els principals esculls que troben a l’hora d’accedir a un lloc de treball.

Formar monitors especialitzats en activitats extraescolars, el lleure i l’esport és una altra demanda que s’ha posat sobre la taula. En aquest sentit, s’ha decidit adequar l’oferta formativa municipal a aquesta necessitat, que també es farà arribar al monitoratge de serveis de menjador.

Finalment, en l’àmbit de l’accessibilitat i la mobilitat, a més d’adaptar els semàfors per a persones invidents, es planteja tirar endavant actuacions en diferents espais públics amb la vista posada en l’eliminació de barreres arquitectòniques.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions