Un espectacle sobre els refugiats obrirà la nova temporada de La Sala
Cultura | 20 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
La nova temporada de La Sala porta al teatre municipal gairebé una vintena d’espectacles d’arts escèniques, entre els quals s’inclouen el teatre, la música, la dansa i els espectacles familiars. “El que volem és que Rubí tingui una oferta que faci que els veïns puguin gaudir de diversos formats de cultura sense haver de marxar de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, que creu que La Sala ofereix “cultura de qualitat per arribar a tot tipus de públic”.

La temporada arrencarà amb un nivell molt alt, ja que es preestrenarà l’obra ‘Maremar’, de la companyia de teatre Dagoll Dagom, un muntatge que s’estrenarà posteriorment al Teatre Poliorama. Es tracta d’un espectacle dirigit per Joan Lluís Bozzo, basat en un text de William Shakespeare i amb cançons de Lluís Llach i que posarà sobre l’escenari l’aventura d’una família que lluita per retrobar-se després que la guerra els hagi separat. “L’obra tracta sobre el drama al Mediterrani i té la particularitat que els actors canten a capela, un fet poc habitual en els espectacles de Dagoll Dagom”, ha explicat el director de La Sala, Àngel Miquel. La preestrena serà el 15 de setembre.

Un altre dels plats forts de la temporada serà l’obra ‘Un tret al cap’, de Pau Miró, amb les actrius Emma Vilarasau, Imma Colomer i Mar Ulldemolins. Es tracta d’un dels espectacles més aplaudits del festival Grec 2017 que arribarà a Rubí el 6 d’octubre.

El 10 de novembre el teatre tornarà a ser el protagonista amb ‘El metge de Lampedusa’, un monòleg basat en un text autobiogràfic d’un metge de Lampedusa, encarregat d’atendre l’onada de migrants que arriben a l’illa.

‘El Derby’ arribarà a La Sala el 17 de novembre amb Comandante Lara i Toni Rodríguez. Es tracta d’un espectacle humorístic sobre el futbol.


25 anys de La Sala
Ja fa mesos que el teatre municipal està celebrant el 25è aniversari i en aquest marc, La Sala acollirà un concert commemoratiu que pretén ser la culminació als actes pel quart de segle. Es tracta d’un concert el 30 de setembre a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que oferirà un repertori de bandes sonores. L’Orquestra Simfònica del Vallès és, segurament, la companyia que més ha pujat a l’escenari de La Sala, motiu pel qual serà l’encarregada de fer l’espectacle commemoratiu pels 25 anys.

El 4 de novembre serà el torn del concert del cantautor ‘El Kanka’, que presentarà el seu disc ‘El arte de saltar’. Es tracta d’un músic d’arrels mestisses que beu d’influències d’artistes com Jorge Drexler o Mercedes Sosa.

El 16 de novembre serà el torn d’un concert Entre Bambolines, a càrrec de la cantant Mireia Feliu i el pianista Ismael Dueñas.

Com sempre, es podrà gaudir del Festival de valsos i danses amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 28 de desembre, un dels clàssics del Nadal.

Per tancar els espectacles musicals, hi haurà un concert de guitarra a càrrec de Juan Gallardo al gener, tot i que encara no es coneix la data.

La dansa també tindrà el seu espai al teatre municipal. El Ballet de Moscou representarà el 25 de novembre ‘El trencanous’, un dels clàssics de Txaikovski, mentre que la companyia Brodas Bros, acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, preestrenarà el seu nou espectacle, ‘El carnaval dels animals’, el 27 de gener.


Espectacles locals
Les entitats també tindran el seu espai a La Sala. Les sardanes seran les protagonistes l’11 de novembre, amb la 16a Diada Sardanista del Foment de la Sardana. El 16 de desembre es farà el ‘Poema de Nadal’, sota la direcció de Xavier Serrat i promogut per Òmnium Rubí.

El 22 i 23 de desembre també es podrà gaudir de la XIV Cantada Popular de la Coral Conturbat Me, dirigida per Juanjo Grande.


Espectacles infantils
No podien faltar els espectacles infantils a càrrec de La Xarxa. El 7 d’octubre es representarà ‘Les princeses també es tiren pets’, de la companyia El Replà i Produccions. L’11 de novembre, el grup La Tafanera portarà a Rubí ‘Desperta Bruixeta’. I, per últim, el 16 de desembre hi haurà una nova edició de la Marató de contes.
L’obra ‘Maremar’ s’estrenarà al Poliorama després de la residència a Rubí. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions