El carrer Sant Jaume, ‘en obres’ per les seves festes
Cultura | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Un any més, el carrer de Sant Jaume ja ultima els detalls de la 173a festa del carrer, una de les més antigues del municipi, que tindran lloc del 25 al 29 de juliol. I donat que des de principis d’any el centre de la ciutat ha estat aixecat per obres, enguany aquestes seran les protagonistes de les festes, amb la decoració del carrer entorn les obres i com a temàtica de l’exposició col·lectiva que s’organitza per l’ocasió.

La celebració arrencarà dimecres 25, diada de Sant Jaume amb la tradicional missa de difunts a les 9 hores a l’església de Sant Pere, tot i que les activitats programades començaran el dijous 26 a les 18 hores, amb una xocolatada popular i una de les novetats d’aquesta edició: una guerra d’aigua que comptarà amb la col·laboració de l’entitat Les Anades d’Olla i el seu Bòjum, la nova bèstia festiva de la ciutat, que es va presentar amb molt bona acollida durant la passada Festa Major.

Posteriorment, s’inaugurarà l’exposició col·lectiva d’art sota el títol ‘Atenció, obres d’art!’. Es tracta d’un conjunt d’obres realitzades per Fortià Baqués, Pep Borràs, Albert Cardona, Quim Conca, Pepe Farrés, Núria S. Lacambra, Carme Llop, Oiol Marco, Sergi Marcos, Miquel Mas, Miqui Méndez, Enric Monté i Anna Tamayo.
Per tancar les activitats del dia, tindrà lloc la tradicional cantada d’havaneres, amb el grup ‘Peix fregit’, on no faltarà el típic rom cremat.

La gresca seguirà el 27 de juliol amb una orxatada popular (18h) i el sopar de germanor, amenitzat per l’actuació de Malaka Tones (21.30h). Pel que fa al cap de setmana del 28 i 29 de juliol, la programació inclou propostes com el 10è Mercat de la Rampoina, concerts i actuacions musicals, sardanes i la botifarrada popular.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
El CAP Anton de Borja, en obres
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses aquesta tarda a qualsevol punt del territori
Canvi de junta en el Club Patinatge Artístic Rubí
Reconeixement als alumnes rubinencs que han tret millor nota a la Selectivitat