El carrer Sant Jaume, ‘en obres’ per les seves festes
Cultura | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Un any més, el carrer de Sant Jaume ja ultima els detalls de la 173a festa del carrer, una de les més antigues del municipi, que tindran lloc del 25 al 29 de juliol. I donat que des de principis d’any el centre de la ciutat ha estat aixecat per obres, enguany aquestes seran les protagonistes de les festes, amb la decoració del carrer entorn les obres i com a temàtica de l’exposició col·lectiva que s’organitza per l’ocasió.

La celebració arrencarà dimecres 25, diada de Sant Jaume amb la tradicional missa de difunts a les 9 hores a l’església de Sant Pere, tot i que les activitats programades començaran el dijous 26 a les 18 hores, amb una xocolatada popular i una de les novetats d’aquesta edició: una guerra d’aigua que comptarà amb la col·laboració de l’entitat Les Anades d’Olla i el seu Bòjum, la nova bèstia festiva de la ciutat, que es va presentar amb molt bona acollida durant la passada Festa Major.

Posteriorment, s’inaugurarà l’exposició col·lectiva d’art sota el títol ‘Atenció, obres d’art!’. Es tracta d’un conjunt d’obres realitzades per Fortià Baqués, Pep Borràs, Albert Cardona, Quim Conca, Pepe Farrés, Núria S. Lacambra, Carme Llop, Oiol Marco, Sergi Marcos, Miquel Mas, Miqui Méndez, Enric Monté i Anna Tamayo.
Per tancar les activitats del dia, tindrà lloc la tradicional cantada d’havaneres, amb el grup ‘Peix fregit’, on no faltarà el típic rom cremat.

La gresca seguirà el 27 de juliol amb una orxatada popular (18h) i el sopar de germanor, amenitzat per l’actuació de Malaka Tones (21.30h). Pel que fa al cap de setmana del 28 i 29 de juliol, la programació inclou propostes com el 10è Mercat de la Rampoina, concerts i actuacions musicals, sardanes i la botifarrada popular.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior