Dues exposicions commemoren el 50è aniversari de l'estrena de la coreografia 'Marina' d'Albert Sans al Liceu
Cultura | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Una de les imatges de l’exposició. / Cedida
Ara fa 50 anys que s'estrenava, al Gran Teatre del Liceu, la coreografia del ball de l'òpera 'Marina' del compositor Emilio Arrieta. Albert Sans va ser el creador de la coreografia i l'Esbart Dansaire de Rubí qui la va interpretar.

La posada en escena d'aquesta obra per part de l'Esbart rubinenc va significar un punt d'inflexió en la trajectòria de l'Esbart i del coreògraf Albert Sans, que era el director artístic del grup, pel que fa al seu reconeixement internacional. Segurament, la coreografia de 'Marina' sigui una de les més ballades pels esbarts.

Amb motiu del 50 aniversari de l'estrena de la coreografia, l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Esbart Dansaire i de l'espai Lectors, al tren!, ha impulsat dues exposicions produïdes amb material del fons documental que Albert Sans va cedir a la ciutat i que està dipositat a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Les exposicions, sota el títol 'Marina, 50 anys. Albert Sans, l'Esbart i el Liceu' inclou informació dels espectacles 'Marina', 'Canigó', 'Llibre Vermell', 'Cançó d'amor i de guerra', 'El Carnestoltes' i 'Danses dels Països Catalans'. A la mostra de la Biblioteca es poden trobar documents, cartells i fotografies, mentre que a l'espai Lectors al tren!, s'exposen diferents dissenys del vestuari de figurinistes com Maria Carbonell, Trabal Altés o Ramon Ivars.

Les mostres es podran visitar fins al 29 de setembre.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions