Ensenyament
Editorial | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Aquesta setmana hem tingut ocasió de visitar les obres de la construcció de l’edifici on s’ubicarà l’institut Torrent dels Alous, al barri del 25 de Setembre. Unes instal·lacions àmplies, funcionals i lluminoses que permetran els 600 alumnes i el professorat del centre continuar en condicions molt més dignes i donar-li un nou impuls al projecte educatiu de l’institut més jove de la ciutat, però que ja ha aconseguit fer-se un nom en l’oferta educativa pública de Rubí.

El Torrent dels Alous va iniciar la seva oferta educativa el curs escolar 2011-12 amb dos grups de 1r d’ESO i un total de 60 alumnes. Tot i que l’Ajuntament havia fet els deures i l’any 2007 ja havia cedit un terreny per a la construcció del centre, en els seus inicis, l’institut va compartir les instal·lacions de l’Escola 25 de Setembre perquè la Generalitat no havia tirat endavant cap projecte.

Un curs més tard es va optar per instal·lar aules prefabricades, els popularment coneguts com a barracons, a la zona de l’antic edifici de l’Escola 25 de Setembre a l’espera de la construcció de l’edifici. Els anys van anar passant i el curs 2016-17 es va completar l’oferta educativa del centre des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat. Una promoció íntegra d’alumnes ha cursat la secundària i el batxillerat en barracons.

En principi, al setembre quan comenci el curs, el nou edifici ja serà operatiu i l’alumnat podrà començar les classes a les noves instal·lacions, a excepció del gimnàs i les pistes esportives que s’enllestiran uns mesos més tard.

Bona notícia per a l’ensenyament públic a Rubí, ja que, tot i que com diu el lema del centre, la qualitat de l’ensenyament la fan les persones, en millors condicions i amb més opcions el projecte podrà créixer.

També és una bona nova per al barri, el 25 de Setembre, que a poc a poc va dotant-se de nous equipaments, amb escola i institut nou, amb obres de millora al CAP Anton Borja i amb un equipament esportiu de qualitat com és el CEM Duet Sport.

Amb la posada en marxa d’aquest nou institut, només queda a la ciutat un centre en barracons. Es tracta de l’Escola el Bosc, a Ca n’Oriol, també l’escola més jove de Rubí. La Generalitat ha confirmat també aquesta setmana que serà una de les prioritats del govern, tot i que queda per definir la seva planificació. És molt possible, segons les paraules del director de Serveis Territorials d’Ensenyament, que en aquest centre s’aposti per una escola-institut, una opció que en els darrers anys, la Generalitat ha recuperat. I veient les necessitats de la ciutat, amb la baixada de la demanda de places d’infantil i primària per la caiguda de la natalitat i l’increment de les sol·licituds de secundària pel boom demogràfic de fa uns anys, aquesta seria l’opció més encertada.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional