Oberta una nova convocatòria per subvencionar obres de rehabilitació d’edificis residencials
Economia | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert una nova convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial per a l’any 2018, a la qual destinarà inicialment 8,8 milions d’euros. Aquesta dotació és ampliable en funció de les sol·licituds i la disponibilitat pressupostària. En la convocatòria de l’any passat, un cop ateses totes les peticions, els ajuts van ascendir a 4,6 milions d’euros.

Poden optar a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les societats cooperatives formades de manera agrupada per propietaris d’habitatges o d’edificis. Com a novetat, aquest any també hi poden accedir les empreses constructores arrendatàries o concessionàries dels edificis i les empreses de serveis energètics per a les actuacions per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

Per poder accedir a l’ajut, els edificis han de disposar, amb caràcter obligatori i prèviament a la sol·licitud de la subvenció, de l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE). Aquest informe s’ha d’haver presentat per sol·licitar el Certificat d’Aptitud de l’Edifici en un màxim de quatre mesos des de la seva emissió i sempre amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de subvenció.

La tipologia d’ajuts subvencionables inclou els destinats a la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, a la conservació i a la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat. Enguany, no és requisit imprescindible que l’edifici tingui cap antiguitat.


Fins a 14.000 euros per habitatge
Si les actuacions que es fan són per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat poden rebre un 40% del pressupost protegible, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.

Els treballs de conservació dels fonaments, estructura i instal·lacions poden obtenir un 40% de subvenció del pressupost amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. Les obres de conservació de les cobertes, terrats, façanes, patis i mitgeres rebran un 30% del pressupost amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.

Les actuacions per a la millora de la seguretat d’utilització i per a l’accessibilitat també rebran el 40% del pressupost protegible amb un màxim de 4.000 euros per habitatge. Les obres dins un mateix habitatge poden incloure diversos tipus d’actuació i els ajuts poden arribar a sumar fins a 14.000 euros.

Els interessats a optar a alguna d’aquestes subvencions han de presentar la seva sol·licitud a l’Oficina Local d’Habitatge, ubicada al carrer General Prim, 33-35, fins al 31 de juliol.
Entre les obres subvencionables hi ha la instal·lació de nous sistemes de producció d’aigua calenta sanitària. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions