La regidora de l’AUP Mireia Gascón deixa el càrrec per motius professionals
Política | 20 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
La regidora de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) Mireia Gascón va renunciar al càrrec dijous al Ple per motius professionals. Gascón, que té 34 anys, és llicenciada en Biologia, té un Màster en Toxicologia i Salut Ambiental, un Màster en Agricultura Ecològica i és doctorada en Biomedicina. Actualment, treballa a l’Institut de Salut Global Barcelona i marxarà a treballar als Estats Units durant quatre mesos.

La ja exregidora va ser escollida com a representant electe com a número 3 de la llista de l’AUP i prové del partit Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR).

Mireia Gascón marxa agraint a la ciutadania “les queixes, la informació, les propostes, les reflexions i les crítiques constructives”, que considera “ajuden a obrir mirades i a no quedar-se tancat en el món propi”, i considera que al final, la tasca de regidor “és fer d’altaveu de les demandes i les propostes de la ciutadania”.

Gascón també ha volgut agrair la feina dels seus companys regidors, Jordi Muntan i Aitor Sànchez, i li ha desitjat sort al nou edil de l’Alternativa, Albert Giménez, que prendrà possessió del càrrec al setembre. També ha dit que continuarà “implicada amb la ciutat”.


Un mandat “ple d’espectacles”
L’exregidora ha criticat que hagi estat un mandat “ple d’espectacles”, en el qual “s’ha alterat, de manera perversa, el resultat de les urnes, amb decisions que no ajuden a fer que la ciutadania cregui en els seus representants ni en la institució”. També s’ha queixat que “la política talli les ales a la iniciativa, a la creativitat i al talent”, i que “costi tant prioritzar la ciutat respecte a altres interessos, siguin de partit o personals”.

Per últim, assenyala que a l’Ajuntament de Rubí hi ha “bons professionals”, als quals els “calen recursos i acompanyament” i lamenta que qüestions tan importants per la ciutat com el POUM, el Pla de Mobilitat o el Pla d’Equipaments encara no estiguin “tancats”.
Mireia Gascón, en una intervenció en el seu darrer Ple. / M.C.
Comiat entre aplaudiments
L’exregidora va ser acomiadada entre aplaudiments i va rebre elogis d’alguns dels seus companys. El portaveu de CDC, Víctor Puig, va afirmar que “la política necessita moltes Mireies Gascón”, “gent que fa que la ciutat avanci”. La portaveu d’ICV, Ànnia García, va qualificar la seva tasca “d’honesta i tenaç”, mentre que Montse Soler, d’ERC, va destacar la seva “vàlua humana i professional”. El seu company de grup, Jordi Muntan, va afirmar que el seu pas per l’Ajuntament “ha deixat una empremta que es recordarà molt temps”, i l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va agrair-li “l’estima per la ciutat”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
El CAP Anton de Borja, en obres
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses aquesta tarda a qualsevol punt del territori
Canvi de junta en el Club Patinatge Artístic Rubí
Reconeixement als alumnes rubinencs que han tret millor nota a la Selectivitat