L’Ajuntament vol apropar-se a les dones marroquines
Actualitat | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Una delegació marroquina va visitar Rubí en el marc del programa ‘Suport a la iniciativa regional d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones Tànger-Tetuan-Alhoceimas. Es tracta d’un projecte impulsat pel Fons Català de Cooperació amb el suport de diversos ajuntaments catalans, entre els quals el de Rubí i que busca promoure la paritat a les zones rurals d’aquesta regió del Marroc.

La delegació estava formada per tècnics de l’Associació Adelma, que té una àmplia experiència en democràcia participativa, desenvolupament territorial i aproximació de gènere, i pel conseller del president del Consell Regional de la zona, Ali Tabji. En la trobada amb la regidoria de Serveis a les Persones, la regidora Marta García ha explicat que són molt poques les dones marroquines que s’adrecen al Servei de la Dona, un fet que, per la regidora, cal revertir: “Pensem que cal millorar l’apropament a aquest col·lectiu. Tot i que és cert que estem treballant molt amb la població jove, i això fa que reverteixi a les famílies i que els drets de les dones es vagin coneixent entre la població d’origen marroquí, encara hem de realitzar més accions de sensibilització”.

L’Ajuntament va fer aportacions per un total de 59.312,13 euros al programa entre els anys 2012 i 2014.

La iniciativa preveu beneficiar directament 132.175 noies d’entre 10 i 19 anys de les comunes rurals de la regió de Tànger-Tetuan.
La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones va rebre la delegació marroquina. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
El CAP Anton de Borja, en obres
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses aquesta tarda a qualsevol punt del territori
Canvi de junta en el Club Patinatge Artístic Rubí
Reconeixement als alumnes rubinencs que han tret millor nota a la Selectivitat