L’Ajuntament vol apropar-se a les dones marroquines
Actualitat | 20 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Una delegació marroquina va visitar Rubí en el marc del programa ‘Suport a la iniciativa regional d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones Tànger-Tetuan-Alhoceimas. Es tracta d’un projecte impulsat pel Fons Català de Cooperació amb el suport de diversos ajuntaments catalans, entre els quals el de Rubí i que busca promoure la paritat a les zones rurals d’aquesta regió del Marroc.

La delegació estava formada per tècnics de l’Associació Adelma, que té una àmplia experiència en democràcia participativa, desenvolupament territorial i aproximació de gènere, i pel conseller del president del Consell Regional de la zona, Ali Tabji. En la trobada amb la regidoria de Serveis a les Persones, la regidora Marta García ha explicat que són molt poques les dones marroquines que s’adrecen al Servei de la Dona, un fet que, per la regidora, cal revertir: “Pensem que cal millorar l’apropament a aquest col·lectiu. Tot i que és cert que estem treballant molt amb la població jove, i això fa que reverteixi a les famílies i que els drets de les dones es vagin coneixent entre la població d’origen marroquí, encara hem de realitzar més accions de sensibilització”.

L’Ajuntament va fer aportacions per un total de 59.312,13 euros al programa entre els anys 2012 i 2014.

La iniciativa preveu beneficiar directament 132.175 noies d’entre 10 i 19 anys de les comunes rurals de la regió de Tànger-Tetuan.
La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones va rebre la delegació marroquina. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions