El govern es compromet a revisar la tarifació social a les escoles bressol
Política | 20 de juliol de 2018

MARTA CABRERA
El darrer Ple abans de les vacances d’estiu va servir per aprovar una moció presentada per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) en què es demana que es revisi la tarifació social a les escoles bressol per tal d’avançar cap a un model més just, així com que s’estudiï la seva aplicació a l’Escola de Música Pere Burés i a l’Escola d’Art i Disseny (edRa). El govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor no adscrit Sergi Garcia, amb el seu vot favorable es va comprometre a tirar endavant els acords i té previst convocar la comissió de la tarifació social al setembre. “Cal millorar les condicions econòmiques per permetre l’accés a tothom, millorar-ne la qualitat i donar oportunitats a les famílies”, va afirmar la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

La proposta dels ecosocialistes va obtenir el sí pràcticament unànime del Ple, tret del regidor de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Víctor Puig, que es va abstenir en considerar que en el cas de l’Escola de Música la tarifació no és la solució, i que cal avançar cap a un model de conservatori “que no allunyi el talent” i que permetria reduir-ne el cost.


Catàleg de patrimoni
La moció de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) per actualitzar el catàleg de patrimoni va tenir el suport de tots els regidors del consistori. El portaveu de la formació assembleària, Jordi Muntan, va alertar que “si el patrimoni es perd, ja no es recupera” i va dir que “calen polítiques de conservació i dinamització i posar el patrimoni al servei de la ciutadania”. Per la seva banda, el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, va reconèixer que és necessari “millorar les fitxes del catàleg”.

Durant la sessió plenària es van aprovar diverses mocions per Junta de portaveus, entre les quals una per redactar un Pla de camins i una altra per defensar els treballadors de Correus a Rubí. També es va aprovar una moció per demanar la universalització de la sanitat pública, amb els vots a favor de tots els partits a excepció de Ciutadans (C’s) i dos regidors no adscrits.

En canvi, no es va aprovar la moció de CDC de suport al dia de l’alliberament fiscal ni tampoc la que va presentar Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en defensa del programa de garantia juvenil.

Per últim, l’Ajuntament es va adherir al Protocol comarcal per a l’abordatge de la violència masclista.
El darrer Ple abans de les vacances va ser dijous a la tarda. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions