Aleida Guevara, filla del ‘Che’, assisteix a la 10a edició de la festa Cubanejant
Actualitat | 23 de juliol de 2018

A. Sánchez
La filla del ‘Che’ va oferir una xerrada sobre Cuba i els 60 anys de revolució. / J. A. Montoya
La rambla del Ferrocarril va acollir dissabte passat la desena edició de la festa Cubanejant promoguda pel Casal d’Amistat Catalano Cubà José Martí de Rubí, amb el suport de l’Ajuntament i Defensem Cuba. Enguany, la festa va comptar amb una convidada molt especial, Aleida Guevara, la filla del ‘Che’.

Sota el títol de ‘Cuba, 60 años de revolución’, Guevara va oferir una xerrada als assistents sobre la situació del poble de Cuba i la lluita que avui dia, més de 60 anys després de l’inici de la revolució, encara defensen.

La festa, que va començar al migdia i es va allargar fins a la matinada, també va comptar amb la presència de diversos cònsols llatinoamericans com Mabel Arteaga, cònsol general de Cuba a Barcelona, així com els de Veneçuela i Nicaragua.

L’actriu cubana resident a Barcelona Mariela Bejerano es va encarregar de conduir les activitats.
Entre les diferents propostes, els assistents van poder gaudir d’un concert de Pili Cayero, Mireia Aguilar i Daniel Turró. Posteriorment, la Guerrillera Comunicacional va presentar el seu llibre ‘Tengo algo que contarte’.

Durant tota la festa, es va poder cotnemplar una mostra fotogràfica sobre la lluita revolucionària del ‘Che’ i es van instal·lar diverses paradetes informatives i de venda de productes.
Com ja és tradicional, la festa Cubanejant, va finalitzar amb el sopar de germanor amb algunes de les delícies de la gastronomia cubana i el ball amenitzat per Los Angelitos Negros, que van fer ballar el públic. Tampoc no van faltar els populars mojitos.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
El CAP Anton de Borja, en obres
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses aquesta tarda a qualsevol punt del territori
Canvi de junta en el Club Patinatge Artístic Rubí
Reconeixement als alumnes rubinencs que han tret millor nota a la Selectivitat