El CEF Can Mir comptarà amb un segon equip de diversitat funcional a Barcelona
Esports | 24 de juliol de 2018

REDACCIÓ
L’Escola de Futbol Can Mir comptarà amb un segons equip de diversitat funcional a la ciutat de Barcelona a partir del mes de setembre. El CEF Can Mir FS B durà a terme la seva activitat esportiva a les instal·lacions de l’Artós Sports Center, ubicat al barri de Sarrià.

Aquesta iniciativa és fruït d’un acord de col·laboració entre l’entitat esportiva rubinenca, la Fundació CET10 i la Fundació Cromosuma. CET10 gestiona diversos centres esportius, equipaments i serveis al voltant del món esportiu i educatiu. Compten 13 centres esportius i més de 30.000 usuaris. També treballen amb més de 30 escoles i fan arribar l’esport i el lleure educatiu a més de 4.500 nens i nenes.

El CEF Can Mir i la Fundació Cromosuma col·laboren plegats i intensament des de gener de 2017, i és una organització que promou l’autonomia personal i la inclusió social de les persones amb síndrome de Down i discapacitats intel·lectuals semblants.

L’entitat rubinenca ha destacat que l’acord amb aquestes fundacions dóna una projecció molt important al CEF Can Mir i és el reconeixement a la tasca realitzada des de juny de 2016, any en el qual van iniciar el camí en el món del futbol inclusiu. Cal recordar que el CEF Can Mir manté també convenis subscrits amb la Johan Cruyff Foundation i la Fundació Itinerarium. Aquest acord suposarà, a banda de portar la marca i la metodologia de l’equip del CEF Can Mir, que el nom del Club i de la nostra ciutat estiguin presents més enllà del terme municipal.

Diverses escoles de Barcelona ja s’han adreçat a l’entitat rubinenca per poder participar d’aquest projecte, el que implicaria la creació de més d’un equip i l’increment exponencial del nombre d’esportistes i del personal tècnic.


Manca de suport del consistori
Des del CEF Can Mir també han reiterat “la manca de suport” que pateix l’equip de diversitat funcional de la ciutat des de la seva creació per part de l’Ajuntament de Rubí, “més enllà de les bones paraules i les fotografies de rigor dels representants de la institució”.

Tot i això, destaquen que la col·laboració d’altres entitats, patrocinadors privats i el suport de les famílies ha permès tirar endavant el seu projecte. En aquest sentit, assenyalen que l’institut La Serreta els permet fer servir les seves instal·lacions quan la climatologia és adversa, ja que l’equipament de Can Mir pateix importants carències. També critiquen que van proposar a l’Ajuntament liderar l’impuls del futbol inclusiu a la comarca “proposta que no va estar dins de les prioritats de l’equip de govern”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional