TRI-A convida la ciutadania a observar divendres a l’Ateneu l’eclipsi total de lluna a través de telescopis
Actualitat | 26 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Aquest divendres 27 de juliol es produirà l’eclipsi total de lluna de més llarga durada d’ençà que som al segle XXI. Malgrat que al nostre país, la lluna sortirà ja eclipsada totalment per l’horitzó passades les 21 h, l’Associació d’Amics de l’Astronomia TRI-A Rubí ha organitzat una sessió d’observació amb telescopis, oberta a tothom i gratuïta.

La sessió, que tindrà lloc a l’Ateneu, arrencarà a les 21 hores. Els assistents podran observar l’eclipsi a través dels telescopis de l’entitat des del primer moment que sigui visible la lluna a la ciutat. El punt àlgid de l’eclipsi està previst per a les 22.22 hores (hora oficial) i el final de la totalitat de l’eclipsi serà a les 23.13 h. Tocades les dotze de la nit, s’acabarà la “fase parcial” de l’eclipsi total de lluna, concretament cap a les 00.19 h. Finalment, la lluna sortirà de la penombra a les 01.28 h.

Cal recordar que TRI-A organitza habitualment sessions obertes i gratuïtes d’observació cada divendres a l’Ateneu a partir de les 21.30 hores des de l’any 2014. Aquest divendres, però, l’entitat avança la sessió mitja hora per seguir l’eclipsi total de lluna.
Foto de la lluna eclipsada totalment. / Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS)
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
El Sindicat del Lloguer vol plantar cara a l’increment del preu dels lloguers a Rubí
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions