Víctor Puig, regidor i portaveu del PDeCAT, deixa el partit i continuarà en política com a independent
Política | 27 de juliol de 2018

REDACCIÓ
Víctor Puig ha anunciat aquest divendres al migdia la seva sortida del partit. / Cedida
Després de 10 anys de militància a CDC i al PDeCAT, Víctor Puig, regidor i portaveu del grup municipal d'aquest partit a l'Ajuntament, ha anunciat que abandona la formació i que continuarà en la militància política com a independent.
Puig argumenta que deixa el partit per raons ideològiques. "Com a polític em vull mantenir fidel a les meves conviccions i vull defensar el que penso en llibertat", ha assenyalat, tot afegint que "no vull haver de fer un discurs que no pugui defensar fins a les últimes conseqüències."

El polític rubinenc ha explicat la seva discrepància amb l'estratègia nacional dels partits sobiranistes que considera que han renunciat a plantar cara a la repressió i han acatat les vulneracions democràtiques de l'Estat. En aquest sentit, ha posat com a exemples "la renúncia a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, l'acatament de la imposició de l'Estat sobre qui podia o no podia ser president, o el darrer episodi d'obediència, amb la substitució dels diputats suspesos pel Tribunal Supremo; renúncia final a la sobirania del Parlament català".

Puig també s'ha referit al congrés del PDeCAT celebrat el passat cap de setmana que considera que "es va cloure novament amb un fals consens entre famílies i amb la majoria de la direcció reelegida". Per a Puig, aquest fet és "una prova de la incapacitat de regeneració democràtica real d'aquest espai polític que no ha sabut convertir-se en un partit modern i democràtic on la confrontació d'idees sigui un valor i on les primàries siguin reals i no aigualides i tàctiques".

D'altra banda, i en connexió amb Rubí, considera que els partits sobiranistes haurien de donar suport a les primàries obertes republicanes i convertir la primavera en la finestra d'oportunitat per defensar la sobirania catalana. Considera que ERC s'encamina a fer tripartits a tota l'àrea metropolitana per tornar a la pantalla d'un nou Estatut, mentre que el PDeCAT tampoc no prioritza l'estratègia de país i es tanca davant dels canvis de la cultura política que volen donar més la veu a les bases i als electors.

Pel que fa a Rubí, Puig continuarà com a independent al grup municipal fins a les eleccions del mes de maig però que no es tornarà a presentar com a candidat a l'alcaldia pel PDeCAT ni per Junts per Catalunya. Víctor Puig diu que marxa agraït però considera que "la distància entre les promeses fetes i la realitat és injustificable i que el millor que la gent pot fer pel país en aquests moments és ser crítica amb els partits, obligar-los a evolucionar i a millorar".

Finalment, el regidor ha volgut agrair el suport que molts rubinencs li han mostrat durant aquests anys, Puig ha tingut paraules de reconeixement cap a "les entitats cíviques, socials, econòmiques i culturals que mantenen activa una ciutat que sense elles seria una ciutat dormitori metropolitana".

Puig, nascut l'any 1989 i llicenciat en Dret per la UAB, va començar a militar a Convergència l'any 2008. En aquell mateix any, va ser un dels impulsors de la refundació de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Rubí, col·lectiu que va arribar a presidir. L'any 2011 va ser escollit regidor de l'Ajuntament per primera vegada. A les eleccions municipals del 2015 va encapçalar la candidatura del seu partit i des de juny de 2015 ha estat el portaveu de la formació al consistori. L'any 2016 va participar en la refundació de Convergència i la seva transformació en el PDeCAT. Dins el seu partit ha estat conseller nacional i responsable de Relacions internacionals de la formació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior