El PDeCAT lamenta la marxa de Víctor Puig i espera que aquest "respecti el programa electoral" amb el qual va concórrer a les eleccions
Política | 1 d'agost de 2018

REDACCIÓ
Imatge d'arxiu de l'executiva del PDeCAT, on ara ja no hi és Víctor Puig.
El Comitè Executiu Local del Partit Demòcrata de Rubí (PDeCAT) ha emès un comunicat sobre la decisió del regidor Víctor Puig d'abandonar aquesta formació, anunci que va fer el passat divendres. Puig va argumentar la seva sortida del partit perquè considera que en els darrers mesos el PDeCAT s'ha allunyat dels seus objectius sobiranistes i ha renunciat a plantar cara a la repressió. També va criticar el darrer congrés de la formació, on es va reelegir la majoria de la direcció, fet que evidencia segons Puig "la incapacitat de regeneració democràtica real" del partit.

El PDeCAT rubinenc ha lamentat que Puig deixi de ser associat a la formació, però ha assegurat que respecta la seva decisió. El fins divendres portaveu de la formació continuarà com a regidor independent a l'Ajuntament fins que s'esgoti el mandat el 2019. Per això, el partit li demana que respecti el programa electoral amb què van concórrer a les eleccions municipals de 2015 i que sigui fidel al compromís adoptat amb la ciutadania i als òrgans de direcció del partit i als seus associats.

En el comunicat, la formació assegura que "el nostre compromís amb l'espai polític que representem, amb els associats i amb els rubinencs segueix intacte". En aquest sentit, apunten que segueixen defensant posar Rubí al mapa, "convertint-la en una ciutat verda, cívica i neta", i que continuaran apostant per "fer efectiva la República Catalana sense renunciar a la unilateralitat per fer obeir el mandat del referèndum d'autodeterminació".

El PDeCAT també remarca que són fidels als presidents Puigdemont i Torra i també als consellers i conselleres empresonats i a l'exili i que segueixen demanant el seu alliberament "com a ostatges polítics de l'estat". També recorda que la formació va participar de manera activa en el referèndum de l'1 d'octubre i a les vagues del 3 del mateix mes i del 8 de novembre i en la victòria a les eleccions del passat 21 de desembre.

Finalment, el partit li agraeix a Puig la feina feta com a associat al Partit Demòcrata.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior