El nou curs 2018-2019 compta amb més de 10.500 alumnes
El nou institut del Torrent dels Alous obrirà les portes dimecres
Actualitat | 7 de setembre de 2018

REDACCIÓ
Queden ja pocs dies perquè els nens i nenes de Rubí tornin a l’escola després de les vacances d’estiu. El nou curs 2018-2019 arrencarà el 12 de setembre amb l’escolarització obligatòria de 10.569 alumnes, 40 estudiants més que el curs passat, segons les dades provisionals. D’aquests, 7.185 són alumnes d’educació infantil i primària, mentre que 3.384 corresponen a alumnes d’ESO.

Pel que fa a l’educació infantil i primària, el 68% dels alumnes matriculats a la ciutat estudiaran en una escola pública, mentre que el 32% restant ho faran en una escola concertada. En relació a l’educació secundària obligatòria, el 64% dels alumnes farà el curs en un institut públic i el 36% en un centre educatiu privat.

Nous grups al Joan Maragall i al Ramon Llull
Entre les novetats més destacades per al curs 2018-2019, cal subratllar que els alumnes del Torrent dels Alous iniciaran les classes al nou edifici, deixant enrere els mòduls on fins ara feien les classes. Ara, ja només restarà fer les obres d’accessibilitat de l’edifici, ja projectades per l’Ajuntament, i la segona part de les obres del centre: el gimnàs i la pista poliesportiva.

D’altra banda, aquest curs s’obre un nou grup de P3 a l’escola Joan Maragall, en resposta a la demanda de la preinscripció. L’escola Ramon Llull també comptarà amb un grup nou a 2n de primària.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, ofereixen un total de 381 places –127 cadascuna–, que ja estan pràcticament cobertes. L’Escola d’Adults compta amb una oferta de 400 places i l’Escola Oficial d’Idiomes ofereix 700 places per a estudis d’anglès i francès.

A més, es manté l’oferta d’ensenyaments postobligatoris amb 750 places, de les quals un 80% corresponen a centres públics.
Els alumnes tornaran a les aules aquest dimecres. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme