El nou curs 2018-2019 compta amb més de 10.500 alumnes
El nou institut del Torrent dels Alous obrirà les portes dimecres
Actualitat | 7 de setembre de 2018

REDACCIÓ
Queden ja pocs dies perquè els nens i nenes de Rubí tornin a l’escola després de les vacances d’estiu. El nou curs 2018-2019 arrencarà el 12 de setembre amb l’escolarització obligatòria de 10.569 alumnes, 40 estudiants més que el curs passat, segons les dades provisionals. D’aquests, 7.185 són alumnes d’educació infantil i primària, mentre que 3.384 corresponen a alumnes d’ESO.

Pel que fa a l’educació infantil i primària, el 68% dels alumnes matriculats a la ciutat estudiaran en una escola pública, mentre que el 32% restant ho faran en una escola concertada. En relació a l’educació secundària obligatòria, el 64% dels alumnes farà el curs en un institut públic i el 36% en un centre educatiu privat.

Nous grups al Joan Maragall i al Ramon Llull
Entre les novetats més destacades per al curs 2018-2019, cal subratllar que els alumnes del Torrent dels Alous iniciaran les classes al nou edifici, deixant enrere els mòduls on fins ara feien les classes. Ara, ja només restarà fer les obres d’accessibilitat de l’edifici, ja projectades per l’Ajuntament, i la segona part de les obres del centre: el gimnàs i la pista poliesportiva.

D’altra banda, aquest curs s’obre un nou grup de P3 a l’escola Joan Maragall, en resposta a la demanda de la preinscripció. L’escola Ramon Llull també comptarà amb un grup nou a 2n de primària.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, ofereixen un total de 381 places –127 cadascuna–, que ja estan pràcticament cobertes. L’Escola d’Adults compta amb una oferta de 400 places i l’Escola Oficial d’Idiomes ofereix 700 places per a estudis d’anglès i francès.

A més, es manté l’oferta d’ensenyaments postobligatoris amb 750 places, de les quals un 80% corresponen a centres públics.
Els alumnes tornaran a les aules aquest dimecres. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Sortida cultural del GCMR a la vil·la romana dels Munts, a Altafulla
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya
Louisa Raluy: “La meva germana i jo som les úniques directores de circ d’Europa”
Una quinzena d’activitats per gaudir de la tercera Setmana de la Gent Gran