Rubí es prepara per una nova Diada de Catalunya reivindicativa
buitL’ofrena floral i l’acte institucional seran l’Onze de Setembre al matí
Política | 7 de setembre de 2018

MARTA CABRERA
Com cada any, l’arribada de l’Onze de Setembre suposa la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, amb la tradicional ofrena floral i l’acte institucional. Des de fa ja alguns anys, la Diada s’ha convertit també en un dia de reivindicació per als col·lectius i moviments independentistes. Dins d’aquest clima de tensió, l’any passat, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, va acabar marxant de l’acte oficial abans d’hora pels crits de ‘Volem votar!’ que van interrompre el seu discurs.

Els actes oficials se celebraran aquest dimarts i arrencaran a les 11 hores a la plaça Onze de Setembre, on hi haurà l’ofrena floral a la base del monument ‘Dempeus’, de l’artista rubinenca Pepa de Haro. A les 12 hores, tindrà lloc l’acte institucional, amb el parlament de l’alcaldessa de la ciutat, seguit de la cantada de l’himne dels Segadors, a càrrec de l’Obrador Coral de Rubí i la Societat Coral Unió Rubinenca.

A les 12.15 hores, hi haurà una sardana d’exhibició de l’Escola de Sardanes Flor de Neu, l’aixecada del pilar de l’homenatge i una audició de sardanes, a càrrec de la cobla La Principal del Llobregat.

Prediada
A més dels actes oficials, Òmnium Rubí organitza des de fa 9 anys la Prediada, que començarà el 10 de setembre a les 22 hores amb la Marxa de torxes, que sortirà des de la plaça Onze de Setembre i fins a la plaça del Doctor Guardiet. La marxa anirà sota una pancarta on es podrà llegir ‘Llibertat, presos polítics’ i uns grallers.

Al voltant de les 22.30 hores, estan previstos dos concerts d’artistes locals: Crusteau i Dj Rouge Soler. A més, hi haurà coca i moscatell per a tothom.
La cantada de l’himne dels Segadors forma part cada any de l’acte institucional. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc