Legalitzada a Rubí la primera instal·lació d’autoconsum compartit
Economia | 13 de setembre de 2018

REDACCIÓ
Un bloc d’habitatges de Rubí s’ha convertit en la primera infraestructura legal de l’estat espanyol d’autoconsum elèctric compartit.

La infraestructura, impulsada per la companyia Holaluz, és pionera a l’estat i consisteix en una instal·lació de plaques solars amb la intenció que siguin d’autoconsum per als veïns de l’immoble.

Aquest tipus d’instal·lacions persegueixen l’objectiu d’avançar cap a un consum 100% autosostenible.

La legalització de la instal·lació ha arribat un any després del seu muntatge, un fet que, per la companyia energètica “posa de manifest les dificultats que existeixen en el sector energètic espanyol”.

De fet, fins al juny passat, l’opció de l’autoconsum compartit estava prohibida a l’estat per un reial decret aprovat el 2015 pel govern del Partit Popular (PP). Això va canviar quan el Tribunal Constitucional va anul·lar aquesta prohibició governamental a les instal·lacions d’autoconsum com la de Rubí. D’aquesta forma, des del juny està oberta la possibilitat de realitzar autoconsum elèctric compartit en edificis d’habitatges o urbanitzacions, permetent als usuaris generar i consumir de forma compartida la seva pròpia energia.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes