Esquerra carrega contra la gestió de Recursos Humans
Política | 21 de setembre de 2018

MARTA CABRERA
La plaça de cap de Recursos Humans de l’Ajuntament tornarà a estar vacant quan acabi el setembre. L’Ajuntament de Rubí ha confirmat que l’actual cap deixarà la seva feina i que aquest lloc de treball es cobrirà de forma provisional amb una persona adscrita al servei.

Per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), aquest és un nou exemple de la mala gestió de Recursos Humans d’aquest equip de govern: “És francament preocupant que en una ciutat com Rubí tres vegades en un mandat el cap del departament es vegi incapaç de gestionar la situació i decideixi deixar un càrrec tan important”, ha afirmat Joan Puntí, regidor de la formació republicana, que també ha recordat que “Rubí és la ciutat de Catalunya amb un índex de temporalitat a l’administració local més elevat del país”.

Per Puntí, la marxa del cap de Recursos Humans, que fa uns mesos va presentar un pla per iniciar la regularització de la plantilla municipal, “fa difícil pensar que es pot avançar en el pla, perquè la persona que l’havia de dirigir ja no ho podrà fer”.

El regidor d’ERC considera que la inestabilitat en la plaça de cap de Recursos Humans de l’Ajuntament de Rubí es deu al fet que en el consistori “no es compleixen els principis de publicitat, capacitat i mèrit, sinó l’endollisme”, una acusació que durant el mandat han fet també altres partits de l’oposició de forma reiterada. Per Puntí, aquestes actituds provoquen “desencant i falta de confiança dins de la plantilla municipal”.

Moció sobre el manteniment de jardins i zones verdes
D’altra banda, Esquerra Republicana presentarà en el proper Ple una moció per demanar al govern que se segui amb l’oposició per negociar com ha de ser el nou contracte de manteniment de jardins i zones verdes de la ciutat.

Es tracta d’un contracte que fa 2 anys que està caducat i que continua fent la mateixa empresa de forma mensual. La formació republicana té una proposta de tres lots: un pel manteniment dels parcs infantils, un altre pel tractament fitosanitari de l’arbrat i els parcs i un tercer per la neteja i manteniment dels parcs en general.

Segons ha explicat Joan Puntí, la divisió en tres lots, a més de prestar un servei millor, permetria accedir al contracte a empreses petites i mitjanes i donar prioritat a Font del Ferro.
La moció que presentarà Esquerra també demana que es realitzi un diagnòstic sobre l’estat actual dels parcs infantil.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Gracia Pérez publica ‘El tapiz de un tiempo’
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions