Rubí és la seu de la nova Associació Catalana de l’Esport Adaptat
Esports | 25 de setembre de 2018

REDACCIÓ
Rubí és la seu social de la nova Associació Catalana d’Esport Adaptat (ACEA), que agrupa diverses entitats vinculades a l’esport inclusiu amb l’objectiu de defensar els seus interessos comuns i organitzar activitats conjuntes. El col·lectiu es presentarà el diumenge 30 de setembre a les pistes d’atletisme de Can Rosés amb un torneig de futbol 7 adaptat a persones amb diversitat intel·lectual.

L’ACEA integra actualment el club rubinenc Horitzó, la Fundació Fedamar d’Arenys de Mar, la Penya Special Barça de Barcelona i el Club Esportiu Màgics-Grup Barna de la mateixa ciutat. “Som un grup d’entitats que volen fer inclusió dins de la discapacitat [...]. A vegades nosaltres mateixos creem diferències. El que busca l’ACEA és que tots els nois i noies puguin gaudir de fer esport junts”, ha explicat el president de la nova entitat, Pere Prat.

Per la seva part, el màxim responsable de l’Horitzó, Josep Bernabeu, ha afegit que “el que es vol és que les entitats s’agrupin en una associació que puguin gestionar elles mateixes de la forma més democràtica possible, i començar fent esports adaptats que no s’hagin tocat fins ara, com el futbol 7”.

Torneig de futbol 7
L’ACEA es presentarà el 30 de setembre, de 10 a 14 hores, amb un torneig amistós de futbol 7. L’acte s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i de l’Obra Social La Caixa.

El regidor d’Esports, Juan López, ha manifestat que “des de l’Ajuntament volem participar en aquest esdeveniment i donar suport a aquesta nova entitat [...]. Esperem que hi hagi una alta participació i que sigui una bona diada de futbol”.

La competició comptarà amb la participació de la Penya Special Barça de Barcelona, la Penya Special Barça del Maresme i el Futbol Club Gurbins de Vic.
El president de l’ACEA, el president d’Horitzó i el regidor d’Esports. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Gracia Pérez publica ‘El tapiz de un tiempo’
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions