La Plataforma 1 d’octubre a Rubí organitza diversos actes per reivindicar els fets de l‘1-O
Política | 27 de setembre de 2018

REDACCIÓ
Diversos col·lectius de la ciutat, com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, el Comitè en Defensa de la República (CDR), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), s’han constituït com a Plataforma 1 d’octubre a Rubí. La plataforma, que també s’ha conformat en l’àmbit nacional, vol reivindicar els fets de l’1-O de l’any passat.

Durant el proper cap de setmana i fins a l’1 d’octubre, s’estan organitzant actes arreu de Catalunya. A Rubí, les activitats es concentraran aquest divendres a la tarda a la plaça del Doctor Guardiet. L’acte arrencarà a les 19 hores amb la construcció d’un mural ‘per no oblidar’, sardanes d’exhibició amb l’Escola Flor de Neu i havaneres amb el grup Blau Mariner. A les 20 hores, tindrà lloc el debat ‘1-O: I ara què?’, que comptarà amb la participació d’Anna Simó (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT) i Abel Caldera (Endavant-OSAN) i estarà moderat per Albert Balanzà. En finalitzar el debat, hi haurà projeccions amb missatges dels exiliats polítics i el vídeo sobre l’1-O a Rubí ‘Vam votar, vam guanyar’.

A les 21.30 h està previst un sopar popular (on cadascú portarà el seu menjar) i a partir de les 22.30 hores i fins a la mitjanit s’oferiran actuacions de Diables de Rubí, música amb Joan Boada i David Plaza o blues amb Muddy Wine and friends.
Centenars de rubinencs van fer cua al CAP Anton Borja per participar en el referèndum. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions