Compte enrere
Editorial | 28 de setembre de 2018

REDACCIÓ
Encara falten 8 mesos per a les eleccions municipals –previstes el maig del 2019– però els partits ja van prenent posicions, planificant estratègies electorals i pensant en quins poden ser els millors candidats per aconseguir uns bons resultats.

Per això, fins a la campanya electoral, es publicaran diverses enquestes amb la intenció de sondejar quina és l’opinió dels rubinencs de cara a la contesa electoral. En una enquesta realitzada aquest mes de setembre a la qual ha tingut accés Diari de Rubí, el Partit dels Socialistes de Catalunya seria el més votat, però la força que més creix és Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans no es queda pas enrere.

De fet, les eleccions municipals coincidiran amb les eleccions al Parlament de la Unió Europea, una casuística que pot acabar desdibuixant la política local en favor de les forces polítiques nacionals i estatals.

En qualsevol cas, caldrà tenir en compte diversos factors a l’hora de plantejar com seran les eleccions municipals. Un dels més determinants serà la reformulació de part de l’esquerra. Iniciativa per Catalunya Verds, l’àmbit dels comuns, Esquerra Unida i Alternativa –que abandona l’AUP– i Podem estan treballant en una candidatura a l’alcaldia de Rubí, una força política nova que podria obtenir bons resultats i que caldrà tenir molt present.

En l’àmbit de les forces independentistes, a Rubí ha quedat descartada una confluència de les diverses formacions, un acord que només ha defensat el Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT). Esquerra va tancar aquesta porta fa mesos presentant el seu candidat, Xavier Corbera, amb la intenció de desbancar Ana M. Martínez de l’alcaldia de Rubí, que encara no ha anunciat si es presentarà a la reelecció. Per la seva banda, l’AUP ja fa mesos que treballa en un nou programa electoral i deixa per més endavant la configuració de les llistes i el possible alcaldable.

També caldrà veure com afronta el darrer tram de mandat Ciutadans, que també creix segons les enquestes: si ho fa trencant amb el suport que fins ara ha prestat al PSC o segueix amb la mateixa estratègia dels darrers tres anys. Per últim, tampoc no es pot descartar de cap de les formes el paper que jugarà Veïns per Rubí, tot i que de moment les enquestes no li són favorables.

I finalment, caldrà tenir molt en compte la política general, el judici per l’1 d’octubre, la gestió de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, els casos de corrupció, etc. Fets que poden fer variar, i molt, els resultats a Rubí. El compte enrere ja ha començat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions