El Ple es posiciona amb la FaPaC contra l’esborrany de Decret Marc que regula el servei de menjador escolar
Política | 1 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
La sessió plenària corresponent al mes de setembre va servir perquè el Ple expressés el seu suport a la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) qui ha mostrat el seu desacord amb l’esborrany de Decret Marc elaborat pel departament d’Ensenyament sobre la regulació del servei de menjador escolar a partir del curs vinent.

La moció, presentada per Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) va comptar amb el suport del govern local, format pel Partit dels Socialistes (PSC) i el regidor no adscrit, Sergi Garcia, Ciutadans (C’s), l’Alternativa d’Unitat Popular (l’AUP), Veïns per Rubí (VR) i els regidors no adscrits José Manuel Mateo, M. Dolores Martín, Jonatan Cobo i Noelia Borque, a més d’ICV. Esquerra Republicana (ERC) i Convergència Democràtica (CDC) hi ha votat en contra.

Segons la FaPaC, la proposta de Decret Marc “busca l’externalització i privatització de la gestió del servei sota criteris economistes (...), concep el servei de menjador com un servei complementari a l’educació (...), ignora la demanda de les famílies en relació al fet que siguin les AMPA qui es puguin fer càrrec de la contractació i gestió integral del servei”, entre d’altres.

El Ple va decidir que l’Ajuntament s’adhereixi a la carta que la FaPaC va enviar al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, el passat 13 de setembre, adherint-se al rebuig d’aquesta proposta de Decret Marc. A més, s’ha compromès a convocar de forma urgent el Consell Escolar Municipal per traslladar el posicionament del consistori i recollir altres accions que la comunitat educativa proposi al respecte.

Tant ERC com CDC, que van votar en contra, van recordar que l’esborrany és només un avantprojecte que s’està començant a negociar i van criticar la carta de la FaPaC per considerar que està “fora de to”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions