Rubí fomentarà la masoveria urbana
Política | 1 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
El Ple de l'Ajuntament ha decidit, amb l'única abstenció de CDC, donar suport a una moció presentada per l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) per a crear i aplicar un pla integral per implantar i fomentar la masoveria urbana a la ciutat.

La proposta neix arran del dèficit històric que pateix la ciutat en el mercat d'habitatge tant privat com públic i aposta per la masoveria urbana com una fórmula alternativa d'accés a l'habitatge. En la masoveria, el propietari cedeix l'habitatge a una altra persona, a canvi que aquest n'assumeixi les obres de rehabilitació i manteniment, en comptes de pagar el lloguer. Es tracta de donar ús a immobles que no compleixen les condicions mínimes d'habitabilitat, per la qual cosa la persona masovera es compromet a fer les obres necessàries per fer-los habitables.

A partir de l'acord, es crearà el pla integral per a la implantació i foment de la masoveria urbana que es dividirà en diferents fases; es realitzarà una proposta de pla, amb una previsió de costos i recursos tècnics necessaris i es reservarà una partida econòmica suficient per a la realització i implementació del pla en els propers pressupostos municipals.

També s'estudiarà el gravamen en forma de taxa o impost de les promocions urbanístiques inacabades, així com la implementació de bonificacions a aquells propietaris que cedeixin propietats en règim de masoveria urbana; i es crearà una cooperativa de treballadors de l'àmbit de la construcció en situació d'atur per tal de donar suport a les tasques de rehabilitació dels immobles, entre d'altres.

Pel que fa a la moció de l'AUP sobre el dret a empadronament a l'Ajuntament de Rubí sense domicili fix, aquesta es va retirar, ja que la formació va sol•licitar reunir-se amb l'àrea del consistori que s'encarrega d'aquesta temàtica i les explicacions que els van oferir van convèncer la formació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions