Rubí fomentarà la masoveria urbana
Política | 1 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
El Ple de l'Ajuntament ha decidit, amb l'única abstenció de CDC, donar suport a una moció presentada per l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) per a crear i aplicar un pla integral per implantar i fomentar la masoveria urbana a la ciutat.

La proposta neix arran del dèficit històric que pateix la ciutat en el mercat d'habitatge tant privat com públic i aposta per la masoveria urbana com una fórmula alternativa d'accés a l'habitatge. En la masoveria, el propietari cedeix l'habitatge a una altra persona, a canvi que aquest n'assumeixi les obres de rehabilitació i manteniment, en comptes de pagar el lloguer. Es tracta de donar ús a immobles que no compleixen les condicions mínimes d'habitabilitat, per la qual cosa la persona masovera es compromet a fer les obres necessàries per fer-los habitables.

A partir de l'acord, es crearà el pla integral per a la implantació i foment de la masoveria urbana que es dividirà en diferents fases; es realitzarà una proposta de pla, amb una previsió de costos i recursos tècnics necessaris i es reservarà una partida econòmica suficient per a la realització i implementació del pla en els propers pressupostos municipals.

També s'estudiarà el gravamen en forma de taxa o impost de les promocions urbanístiques inacabades, així com la implementació de bonificacions a aquells propietaris que cedeixin propietats en règim de masoveria urbana; i es crearà una cooperativa de treballadors de l'àmbit de la construcció en situació d'atur per tal de donar suport a les tasques de rehabilitació dels immobles, entre d'altres.

Pel que fa a la moció de l'AUP sobre el dret a empadronament a l'Ajuntament de Rubí sense domicili fix, aquesta es va retirar, ja que la formació va sol•licitar reunir-se amb l'àrea del consistori que s'encarrega d'aquesta temàtica i les explicacions que els van oferir van convèncer la formació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc