Llum verda a la redacció d’un contracte de serveis de neteja i manteniment de parcs i jardins
Política | 1 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
El Ple ha donat llum verda a una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a la redacció d’un contracte de serveis de neteja i manteniment de parcs, jardins, mobiliari urbà, jocs infantils i tractaments fitosanitaris. La proposta va comptar amb els vots favorables d’ERC, C’s, ICV, el portaveu de CDC i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín. L’AUP i VR es van abstenir i l’equip de govern i els regidors no adscrits Jonatan Cobo i Noelia Borque van votar en contra.

Entre els punts d’acord hi ha el d’aturar la licitació del nou contracte i iniciar els treballs de redacció d'un nou "Contracte de serveis de neteja i manteniment de parcs, jardins, mobiliari urbà, jocs infantils i tractament fitosanitaris" dividit en tres lots. Per una banda, neteja i manteniment de parcs i jardins, arbrat i mobiliari urbà, promovent l'ocupació de persones amb discapacitat. En segon lloc, manteniment de jocs infantils i finalment, tractaments fitosanitaris dels parcs i jardins, arbrat viari i de dependències municipals.

També es proposa, entre altres, executar un pla de xoc per garantir les condicions de seguretat i de salubritat dels parcs infantils de la ciutat, inclosos els de les escoles de titularitat pública, així com implicar de manera activa la xarxa d'agents cívics de la ciutat en el foment del bon ús i el respecte a parcs i jardins, mobiliari urbà i jocs infantils.

El debat de la proposta va enfrontar oposició amb el govern. Els grups de l’oposició van retreure l’executiu “la manca de planificació” i “la poca transparència” pel que fa a la redacció d’aquest contracte, que porta dos anys caducat, que encara no s’ha licitat i al qual només ha tingut accés un grup, C’s. En nom del govern, el regidor Moisés Rodríguez, va demanar disculpes per la falta d’informació i va explicar els motius legals i tècnics que estaven endarrerint la licitació.
Imatge del parc devant del carrer del Topazi. / Iban Coca
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions