Agre debat al Ple per una moció de condemna de la violència de C's, que encén els grups independentistes
Política | 1 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
El Ple de l'Ajuntament del mes de setembre. / C.c
Ciudadanos (C's) va presentar una moció al Ple de setembre per demanar la condemna de tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte a tota la ciutadania. El debat d'aquesta moció va provocar un agre debat a la sessió plenària, ja que CDC, ERC, ICV i l'AUP van considerar que es tractava d'una provocació per part de C's i que el text realment no condemnava tota la violència sinó només "aquella que al partit taronja li interessa".

Aquests partits acusar el portaveu de C's, José Abadías, de "cinisme" perquè van entendre que només volia condemnar les agressions patides per gent propera al seu partit i obviava d'altres formes de violència de forma interessada. En aquest sentit, el text de la moció fa referència exclusivament a la violència "per part de sectors afins a l'independentisme", només parla de "la radicalització" dels independentistes i de les seves protestes i mobilitzacions i del seu intent "d'apropiar-se de l'espai públic".

Finalment la moció, va prosperar amb els vots a favor de PSC, C's i els regidors no adscrits José Manuel Mateo, María Dolores Marín, Jonatan Cobo i Noelia Borque, mentre que VR i el regidor no adscrit Sergi Garcia es van abstenir i ERC. L'AUP, ICV i el portaveu de CDC van votar en contra, argumentant que cal condemnar tota la violència en qualsevol de les seves formes.

Moció sobre l'1-O
ERC, l'AUP i el portaveu de CDC van presentar una moció sobre la commemoració de l'1 d'octubre per la via d'urgència, però el text no va superar l'aprovació de la urgència, ja que els vots favorables d'ERC, l'AUP, ICV i el portaveu de CDC no han estat suficients. VR i el regidor no adscrit Sergi Garcia es van abstenir i el PSC, C's i els regidors no adscrits José Manuel Mateo, María Dolores Marín, Jonatan Cobo i Noelia Borque hi van votar en contra. La moció passarà probablement en el ple del mes d'octubre.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
C’s presenta l’equip de campanya i carrega contra el govern local
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
Les pantalles acústiques a Can Vallhonrat, més a prop
L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
Una vintena de semàfors de la ciutat s’adapten amb sistemes sonors per a persones invidents
El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial