L’Aplec de Rubí es consolida com una cita sardanista de referència a la comarca
Cultura | 2 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
La plaça Catalunya va acollir dissabte passat a la tarda la 20a edició de l’Aplec de Rubí, qui al llarg d’aquests anys ha aconseguit fer-se un nom en el calendari de cites sardanistes del Vallès i fins i tot més enllà.

Durant gairebé set hores, els assistents, arribats des de diferents municipis de les comarques del Vallès, del Barcelonès i fins i tot del Bages, van gaudir i ballar sardanes, interpretades per les cobles Jovenívola de Sabadell, Ciutat de Girona i la Principal de Llobregat, agrupacions musicals d’alta qualitat. L’Aplec va arrencar a quarts de sis amb la Jovenívola de Sabadell, que va oferir una primera part formada per vuit sardanes, que va acabar amb l’Aplec de Rubí, peça del compositor Miquel Tudela, interpretada conjuntament amb la cobla Ciutat de Girona.

Aquesta formació va continuar amb l’audició fins a quarts de deu del vespre amb la sardana ‘Tour de Mir’ del compositor Jordi Paulí. Va ser en aquest moment quan els sardanistes van formar una gran anella, al centre de la qual els Castellers de Rubí van aixecar un pilar reivindicatiu al centre de la plaça. “L’acte volia ser una crida d’integració necessària en la societat tan diversa i plural, que, a més, està condicionada pels moments històrics que estem vivint”, expliquen des de l’organització de l’Aplec.

A la mitja part, es va repartir la tradicional coca i mistela, per gentilesa de diferents pastisseries i forns de Rubí, i es van realitzar diversos sortejos cedits per alguns comerços. L’Aplec va continuar amb la cobla La Principal del Llobregat, que va interpretar una desena de sardanes. Entre aquestes, ‘Camèlia’, del compositor Joaquim Soms, sardana dedicada a la rubinenca Camèlia Cassi. També van tocar ‘En Pere de Santa Maria’ del compositor Galdric Vicens, que va servir per al tradicional Concurs de colles improvisades, entre els sardanistes presents a plaça. Tots els participants van rebre un lot de queviures.

Coincidint amb el centenari del compositor Ricard Viladesau, l’Aplec de Rubí va commemorar l’efemèride amb diverses sardanes d’aquest compositor. Des de l’entitat Aplec de Rubí, s’ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, Generalitat, espònsors, comerços i tota la gent que ha fet possible un any més el 20è Aplec Sardanista de Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats