Els pensionistes no s’aturen i mantenen la lluita per unes pensions dignes
Actualitat | 2 d'octubre de 2018

CRISTINA CARRASCO
El col·lectiu ha realitzat una marxa des de la plaça Pere Aguilera fins a la plaça de la Nova Estació. / C.c
El Moviment per a unes Pensions Dignes (MPD) de Rubí manté viva la seva reivindicació per unes pensions més justes i adaptades al cost de la vida real. El col·lectiu, que es reuneix cada dimarts al matí a les portes de l’Ajuntament, ho ha tornat a fer aquest dimarts, poc abans d’iniciar una marxa que ha recorregut l’illa de vianants fins a la plaça de la Nova Estació, amb l’objectiu d’aconseguir mobilitzar el nombre més gran de ciutadans possible, ja que els treballadors d’avui seran els pensionistes de demà.

Durant l’assemblea, el col·lectiu ha demanat al govern estatal que desenvolupi una llei de reforma de les pensions que vinculi aquestes amb les pujades anuals de l’IPC. En aquest sentit, han recordat que els acords presos en el marc del Pacte de Toledo en aquest sentit, són només acords i recomanacions, però que qui té la clau perquè aquests siguin una realitat és el govern a través de la legislació pertinent.

Els pensionistes també han reclamat que s’arribi, com a mínim, a equipar les pensions al salari mínim interprofessional i han animat a la ciutadania a sumar-se a les seves reivindicacions i mobilitzacions per aconseguir que “els tinguin en compte”.

Després de l’assemblea, s’ha iniciat una marxa des de la plaça Pere Aguilera fins a la plaça de la Nova Estació, durant la qual s’han cridat consignes com “gobierne quien gobierne, las pensiones se defienden”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal