Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Actualitat | 3 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha convocat aquest dimecres una Junta de portaveus extraordinària per tal d’abordar amb totes les forces polítiques de l’Ajuntament la possibilitat de formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La trobada amb els representants polítics municipals arriba uns dies més tard que la primera edil a Rubí mantingués una reunió amb la presidenta de l’ens i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la qual es va plantejar aquesta possibilitat.

Martínez va assistir a la cita companyada de l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, municipi que també ha mostrat el seu interès per integrar-se a l’AMB. A la reunió, Colau ja va manifestar la seva predisposició perquè les dues ciutats formin part de l’ens.

En el cas que la majoria de forces polítiques amb representació municipal manifestin la voluntat de formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Rubí iniciarà els tràmits corresponents per sumar-se als 36 municipis que actualment en formen part. Atenent a la importància estratègica d’integrar-se a l’AMB, l’alcaldessa ha iniciat les converses polítiques per conèixer la voluntat de la resta de forces i, en paral·lel, s’encarregaran els informes tècnics que siguin necessaris per conèixer l’impacte que pot suposar per a les àrees municipals afectades.

Els 36 municipis que integren actualment l’AMB sumen una població de 3,2 milions de persones, la qual cosa representa el 42,8% de la població de Catalunya, una de les àrees més poblades d’Europa. L’AMB té competències en territori, habitatge, transport, cicle de l’aigua, residus i medi ambient. L’ens va ser renovat el 27 de juliol de 2010 gràcies a l’aprovació per unanimitat de la llei 31/2010 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a càrrec del Parlament de Catalunya.
Martínez durant la trobada amb Ada Colau. / Cesar Font.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Café Berlin, La Cañita i l'Antic Hostal del Gall, les millors tapes de Sant Galderic
Baixa participació a la primera jornada presencial del procés participatiu del parc de Ca n’Oriol
El govern es compromet a impulsar el projecte de via verda del Rivo Rubeo
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
Els èxits de l'esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d'Or
Josep Alaball regala a Rubí un quadre sobre l’atemptat terrorista de Les Rambles