Cursos gratuïts d’educació canina als propietaris de gossos a canvi que els inscriguin al cens municipal
Actualitat | 4 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya de tinença responsable d’animals, en aquesta ocasió centrada a augmentar el nombre de gossos censats a la ciutat. Per fomentar que les persones propietàries d’un gos inscriguin el seu animal al registre, se’ls oferirà la possibilitat d’assistir a un curs gratuït per aprendre a tenir-ne cura i educar-lo d’una forma correcta.

En aquesta formació, d’1 hora i 30 minuts de teoria i 2 hores de pràctica, les persones assistents coneixeran com es comunica el seu company caní i quines són les seves necessitats bàsiques. També aprendran a passejar-lo i a ensenyar-lo a obeir.

La planificació de dates es farà segons la demanda. A l’hora de fer la inscripció, caldrà especificar quin horari s’adapta més a les necessitats de cada sol·licitant.

“Pensem que una bona manera d’incentivar els rubinencs i rubinenques que tenen gos a censar el seu animal és oferint-los un al·licient. Els cursos d’educació canina bàsica que vam fer ara fa uns mesos van funcionar molt bé i ara volem estendre’ls a més persones”, ha comentat Sergi Garcia, regidor de Salut Pública.


Tots els animals han d’estar censats
Tal com s’estableix a l’ordenança reguladora de la tinença d’animals de Rubí, tots els propietaris d’un animal de companyia (gossos, gats i fures) han d’identificar la seva mascota amb un microxip homologat i l’han de censar. Si l’animal resideix de manera habitual a la ciutat, cal inscriure’l al Registre municipal d’animals de companyia de Rubí. Aquest tràmit s’ha de fer en el termini màxim de tres mesos des del naixement de l’animal o bé de trenta dies naturals des de la data d’adquisició o del canvi de residència a qualsevol de les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) de la ciutat.

Actualment, el cens de Rubí l’integren 3.111 gossos, dels quals 274 són considerats potencialment perillosos. “Tenim com a objectiu incrementar el nombre d’animals que són censats, ja que això ens permetrà conèixer la població canina de la ciutat i, així, podrem tenir en compte les seves necessitats a l’hora de planificar”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Paral·lelament, l’Ajuntament, en col·laboració amb Etholink, ha editat una guia per aprendre a tenir cura dels gossos. Aquest material es lliurarà als assistents a la formació i també es posarà a disposició de la ciutadania en format digital. La guia es pot descarregar a www.rubi.cat/animals.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions