Presenten els projectes de millora dels polígons de Cova Solera i Can Jardí
Actualitat | 4 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada per la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, el president de CECOT Rubí, Manuel Jiménez i el president de CECOT, Antoni Abad, ha presentat aquest dimecres el projecte d’integració sostenible del paisatge industrial de Rubí.

A través d’aquest projecte es realitzaran millores als dos Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) més grans de la ciutat per volum d’empreses i treballadors: Cova Solera i Can Jardí. A Cova Solera, s’ampliarà el pont d’accés al PAE per incorporar-hi un tercer carril i itineraris per a vianants i bicicletes.
A tots dos PAE, es millorarà l’eficiència del sistema d’enllumenat implantant lluminàries de sistema LED que permetran estalviar 29.000 euros anuals de la despesa energètica del municipi.

Les obres tenen un pressupost total de 2.147.717 euros. El consistori farà una aportació municipal de 732.819,67 euros i la Diputació de Barcelona subvencionarà els 1,4 milions d’euros restants en el marc del seu Pla de Modernització de Polígons Industrials.

“El projecte s’ha treballat en col·laboració amb CECOT Rubí i amb les mateixes associacions empresarials dels dos PAE. Tan bon punt vam tenir coneixement de la possibilitat de finançament que ens oferia la Diputació ens vam posar a treballar conjuntament. De la mà de l’empresariat s’ha determinat que calia millorar l’accessibilitat i la mobilitat”, ha apuntat l’alcaldessa.

Per la seva banda, el president de CECOT Rubí, Manuel Jiménez, ha coincidit amb l’alcaldessa i la diputada a vincular el benestar social amb la competitivitat empresarial. “Invertir en polígons és intel·ligent. És sembrar per recollir”, ha apuntat Jiménez, qui també ha reclamat més suport per dinamitzar els polígons industrials.

Al llarg del mandat, segons dades del govern, el consistori ha invertit 1,4 milions d’euros en millores als Polígons i l’alcaldessa ha avançat que es treballa en un pla de manteniment per a 2019 que ascendeix a gairebé un milió d’euros.
Manuel Jiménez, Sònia Recasens, Ana María Martínez i Antoni Abad en un moment de la presentació. / Cesar Font
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions