Nou èxit de participació de La Nocturna, que aplega prop de 1200 participants
Cultura | 8 d'octubre de 2018

C.B.
L’11a edició de la Caminada Nocturna de Rubí, organitzada pel Centre Excursionista de Rubí i Rubí d’Arrel, ha estat un nou èxit de participació, amb prop de 1200 participants, de totes les edats, que van voler gaudir d’aquesta proposta que aplega esport, natura, cultura i oci. Enguany el recorregut proposat portava per nom “Del torrent dels Alous al Coll de Penjallops”.

La Nocturna, que va tenir lloc dissabte passat, va arrencar al vespre al pati de l’escola 25 de Setembre, on els participants es van organitzar segons l’itinerari que volien fer, el llarg, de prop de 12 km, el mitjà, de gairebé 9,5 km, o el curt, de 6 km.

Ja en ruta, els participants van anar trobant els diversos punts d’interès establerts durant el recorregut entorn de temes com l’art, la cultura o la toponímia.

La caminada va finalitzar al pati de l’Escola 25 de Setembre, on va tenir lloc el sopar popular amb entrepà de botifarra, beguda i fruita. Caçadors de Trastets van organitzar diversos jocs infantils i va animar a recollir residus durant el recorregut. La festa va concloure amb les actuacions de la banda Rubí Musical S. XXI i de l’artista rubinenc Sergi Estella.

Des de l’organització, s’ha valorat molt positivament l’èxit de l’activitat i s’ha destacat especialment la feina dels voluntaris que han fet possible aquesta nova edició de La Nocturna.


Bretolada
L’únic incident de la nit va ser que abans de la sortida l’organització va detectar que algú havia retirat els senyals d’un tram d’1 km del recorregut, corresponent a la bassa dels Alous. Una senyalització que es fa servir fa anys i es fixa adequadament.

Afortunadament, les entitats organitzadores van tenir temps de restituir la senyalització, però ha enviat un missatge per reflexionar: “més enllà del contratemps causat, retirar els senyals d’una activitat d’aquestes característiques atempta contra la seguretat dels participants”.
Gent de totes les edats van participar a La Nocturna. / J. A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions