ERC proposarà al Ple regular l’ús de bicicletes i patinets per facilitar la bona convivència amb vianants
Política | 8 d'octubre de 2018

CRISTINA CARRASCO
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentarà una moció al proper Ple per a impulsar l’elaboració d’una ordenança municipal que reguli l’ús de vehicles com bicicletes, patinets elèctrics o segways per millorar la convivència entre aquests tipus de vehicles sostenibles amb els vianants i també amb la resta de vehicles. Així ho ha anunciat el portaveu d’ERC, Xavier Corbera, qui s’ha mostrat favorable a incentivar l’ús d’aquests mètodes de transport sostenibles com ja s’està fent a altres ciutats europees.

En aquest sentit, la formació republicana creu que per poder potenciar aquest tipus de vehicles, que cada cop són utilitzats a la nostra ciutat, cal regular-ne l’ús, concretant per on poden passar, quins elements de seguretat necessiten i a quina velocitat poden circular. També aposten per crear itineraris específics, ja sigui a carrers pacificats de la ciutat o en llocs habilitats especialment. Per ERC, aquesta nova ordenança s’hauria de treballar a partir d’un nou grup de treball dins la Taula de Mobilitat, la creació del qual també s’inclou a la moció.

Corbera, qui ha criticat la lentitud del govern local pel que fa a la redacció del Pla de Mobilitat urbana, considera que “cal que ens avancem per donar resposta a una situació que ja s’està donant als carrers de la nostra ciutat”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc