ERC proposarà al Ple regular l’ús de bicicletes i patinets per facilitar la bona convivència amb vianants
Política | 8 d'octubre de 2018

CRISTINA CARRASCO
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentarà una moció al proper Ple per a impulsar l’elaboració d’una ordenança municipal que reguli l’ús de vehicles com bicicletes, patinets elèctrics o segways per millorar la convivència entre aquests tipus de vehicles sostenibles amb els vianants i també amb la resta de vehicles. Així ho ha anunciat el portaveu d’ERC, Xavier Corbera, qui s’ha mostrat favorable a incentivar l’ús d’aquests mètodes de transport sostenibles com ja s’està fent a altres ciutats europees.

En aquest sentit, la formació republicana creu que per poder potenciar aquest tipus de vehicles, que cada cop són utilitzats a la nostra ciutat, cal regular-ne l’ús, concretant per on poden passar, quins elements de seguretat necessiten i a quina velocitat poden circular. També aposten per crear itineraris específics, ja sigui a carrers pacificats de la ciutat o en llocs habilitats especialment. Per ERC, aquesta nova ordenança s’hauria de treballar a partir d’un nou grup de treball dins la Taula de Mobilitat, la creació del qual també s’inclou a la moció.

Corbera, qui ha criticat la lentitud del govern local pel que fa a la redacció del Pla de Mobilitat urbana, considera que “cal que ens avancem per donar resposta a una situació que ja s’està donant als carrers de la nostra ciutat”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions