La Sala s’omple per l’estrena del documental sobre el Mercat ‘En dèiem anar a plaça’
Actualitat | 8 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
El documental es va presentar aquest diumenge a la tarda a La Sala. / J. A. Montoya
Unes 400 persones han omplert La Sala aquest diumenge amb motiu de l’estrena del documental “En dèiem anar a plaça” que recull la història de l’antic Mercat Municipal de Rubí situat a la plaça del Doctor Guardiet a través de l’experiència de 19 paradistes.

L’audiovisual és coproducció de l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal i l’Ajuntament de Rubí realitzada per MC Produccions i s’ha rodat a partir d’entrevistes a 19 testimonis que expliquen com ara l’antic mercat. Albert Obiols, Albert Sans, Carme Pàmies, Cati Julià, Chelo Marcos, Conxita Bamala, Dolors Tubau, Isabel Segura, Jesús Casals, Josep Guirao, Juan López, Juanita Guirao, Laura Campderrós, M Dolors Tubau, Manel Aluju, Maria Teresa Majó, Maria Tomàs, Núria Campderrós, Rafael Alpañes, Rosa Royo i Salvador Guirao són els rubinencs que han compartit els seus records i experiències en aquest audiovisual.

Durant la presentació, la primera tinent d’alcalde, Maria Mas, ha lloat la professionalitat dels actuals paradistes del Mercat i ha recordat que “el Mercat ha iniciat un procés de canvi que l’ha d’impulsar com a eix vertebrador de l’activitat comercial de la ciutat, com a punt d’activitat econòmica i com a exemple d’eficiència i eficàcia energètica”.

Precisament per aquest procés de canvi, l'Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal va decidir fer un homenatge audiovisual a les persones que els havien precedit i que els han ajudat a arribar a construir el Mercat d'avui.

En aquest sentit, Lluïsa Aguilera, productora de l’audiovisual, ha assenyalat que “la pretensió d'aquest document és que la gent que ho va viure, recordi el passat de la ciutat i tots els que no van ser-hi puguin fer-se una idea de com era aquest espai emblemàtic de Rubí. És un homenatge a les persones i als oficis que hi ha dins dels Mercats”.

El documental, d’uns 14 minuts de durada, va emocionar a molts dels assistents, alguns dels quals reconeixien que “se’ns ha fet curt”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal