L’AUP acusa el govern ‘d’incompetent’ per la permissivitat en l’afer dels abocadors
Política | 10 d'octubre de 2018

CRISTINA CARRASCO
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha qualificat l’executiu local, en mans del PSC, ‘d’incompetent’ per la permissivitat i passivat que, segons la formació, manté davant les reiterades irregularitats de les empreses que gestionen els abocadors de Can Carreras i Can Balasc.

En aquest sentit, Jordi Muntan, portaveu de l’AUP, ha apuntat que l’activitat a Can Carreras continua, tot i que l’abocador està clausurat des de fa dos anys. Actualment, la instal·lació només té autorització per dur a terme algunes activitats com ara l’ensacat de terres i el reciclatge de palets, fet que l’empresa gestora, TMA Grupo Sánchez, aprofita per seguir abocant residus que després tapen amb argila, segons denuncien des de la formació assembleària.

L’AUP assenyala que una prova d’això seria el pas diari de grans camions pel Camí Vell d’Ullastrell fins a Can Carreras. A més, recorden que els vehicles de més de 12 m de llargada tenen prohibit circular per aquesta via, però que ho continuen fent amb total impunitat. Segons l’Alternativa d’Unitat Popular, l’Ajuntament es va limitar a prohibir, però no controla que es compleixi la norma ni sanciona el pas d’aquests vehicles. De fet, des de la formació asseguren que van plantejar aquest tema a la Mesa d’abocadors i que els representants municipals “es van mostrar sorpresos, van dir que no ho sabien i que si veiem algun camió que els truquéssim”. Per Muntan, “la sensació és que no es vol controlar”.

Montse Rousse, membre de l’AUP i de la Plataforma Rubí sense abocadors, considera que l’Ajuntament i la Generalitat haurien d’accelerar la clausura de la instal·lació i restauració de l’abocador, si cal actuant d’ofici.

Les perspectives per al futur abocador de Can Balasc no són millors, segons la formació, que denuncia que s’ha fet un forat que dobla o fins i tot supera el doble de la capacitat atorgada per sentència.

Des de l’AUP no entenen per què el consistori confia en el compromís de l’empresa Arrins, que forma part del Grupo Sánchez, de no abocar més residus dels permesos. “Veient l’experiència dels darrers 20 anys amb aquest grup i els abocadors, no ens fiem”, apunta Rousse, qui considera que l’abocador ha d’obrir amb un forat amb la capacitat exacta permesa.
Vista aèria de l’abocador de Can Carreras. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Gracia Pérez publica ‘El tapiz de un tiempo’
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions