La proposta d’ordenances del govern inclou una nova rebaixa de l’IBI
La resta d’impostos i taxes es mantindrien congelats
Política | 10 d'octubre de 2018

CRISTINA CARRASCO
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha presentat aquest dimarts la proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2019, que serà debatuda i passarà a votació aquest dijous en un ple extraordinari. La proposta de l’executiu local inclou una rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del 2% que situaria el tipus impositiu general al 0,684% sobre béns urbans i rústics. Martínez ha recordat que aquesta serà la segona reducció d’un 2% consecutiva de l’IBI, ja que a l’exercici actual també es va aplicar. Pel que fa a la resta d’impostos, taxes i preus públics, es proposa que segueixin congelats, com aquest any.

Segons la màxima responsable municipal, es tracta d’unes ordenances que demostren la voluntat del govern “de continuar reduint la pressió fiscal als rubinencs i rubinenques”.

En aquest sentit, Martínez ha assegurat que aquesta rebaixa de la pressió fiscal, per la qual l’Ajuntament deixarà d’ingressar uns 400.000 euros, no afectarà els serveis públics que s’ofereixen, “que encara s’han de continuar millorant”.

La primera edil també ha assenyalat que “és una proposta bona per a la ciutat, que va en la línia del nostre compromís d’acompanyar a les famílies que més ho necessiten”, en relació a l’increment de les bonificacions i exempcions per a les llars amb més dificultats.

En aquest sentit, ha apuntat, a tall d’exemple, l’ampliació de la bonificació a l’impost de construcció i fer-la arribar al 95% si s’incorporen elements d’aprofitament tèrmic o d’energia solar.

Martínez ha afirmat que confia a tenir el consens del ple per aprovar les noves ordenances i ha assegurat que van enviar a la resta de grups la proposta al mes de juliol, però que només alguns grups han volgut fer aportacions. A més, ha avançat que aquesta mateixa setmana es passarà un primer document de pressupost als grups de l’oposició per començar a negociar-lo.
La resta d’impostos i taxes es mantindrien congelats
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Festa de la tardor a l’edifici Ressò de Sant Muç
“El carrer Puigmal s’enfonsa davant la passivitat de l’Ajuntament”
Es pintarà un banc ‘trans’ a Salvador Allende per homenatjar Alan Montoliu
Rubí es planteja formar part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Gracia Pérez publica ‘El tapiz de un tiempo’
El Moviment per unes pensions dignes reconeix alguns avanços, però no desistirà en les seves reivindicacions