Un total de 34 bars i restaurants se sumen a ‘De tapes per la Fira’, que arrenca aquest dijous
Cultura | 11 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
La iniciativa “De tapes per la Fira”, una ruta de propostes gastronòmiques en forma de tapa i beguda per 2,5 euros, arriba enguany a la seva setena edició amb més propostes que mai: un total de 34 bars i restaurants de la ciutat s’han volgut sumar a l’activitat, promoguda per l’Associació Sant Galderic en el marc de la Fira de Sant Galderic, i amb el suport del servei de Comerç de l’Ajuntament.

Aquest és l’any amb més participació de restauradors, i per tant de més oferta de tapes, però també s’ha eixamplat l’abast territorial de la ruta, ja que també s’han sumat nous restauradors d’altres zones de la ciutat més enllà del centre com ara de Sant Jordi Parc i de l’avinguda de L’Estatut.

Com l’any passat, el concurs de la millor tapa es vehicula a través de l’aplicació municipal Rubi Ciutat. Els tres establiments més votats rebran un reconeixement i entre els votants se sortejaran 3 vals de 30 € per a qualsevol dels restaurants de la ruta. L’any passat l’establiment més votat, l’Antic Hostal del Gall, havia venut 2.000 platets en 10 dies. “Aquesta xifra ens demostra la importància que té la ruta pel sector i la bona resposta que obté de la ciutadania”, ha assenyalat Rafael Güeto, regidor de Comerç. El “De tapes per la Fira” estarà en marxa des de dijous 11 d’octubre fins al 20 d’octubre, dia de la Fira de Sant Galderic. Cada establiment té el seu horari en funció si és feiner o cap de setmana.


span class="bold">La Fira, el 20 d’octubre<
Els carrers de l’illa de vianants, emmarcats entre les places Catalunya i Doctor Guardiet i part de l’Avinguda Francesc Macià es tornaran a omplir d’art i pagesia amb motiu de la tradicional Fira de Sant Galderic el pròxim 20 d’octubre. Les parades d’artistes i productes de pagès compartiran protagonisme amb la 15a Fira Retro Clàssic a la plaça Salvador Allende i la 24a Trobada de Puntaires a plaça Catalunya, que enguany torna a realitzar-se en el marc de la Fira.

Una de les novetats d’aquesta 24a edició de la Fira és la 1a Trobada d’Urban Sketches, una tendència de dibuix in situ, a partir de l’observació de la vida urbana, que captarà diferents moments i espais de la Fira. A més, al solar del Centre Democràtic Republicà s’hi podrà explorar la tècnica del grafiti, activitats que se sumen al ja tradicional reportatge d’El Grup Fotogràfic ‘El Gra’. “Ens interessa molt incorporar les noves tendències artístiques a la Fira”, ha explicat Cèlia Casanovas de l’Associació Sant Galderic.

A més les entitats de cultura popular i tradicional convertiran Doctor Guardiet en la “Plaça de les entitats” on oferiran activitats per a tota la família i, com cada any, diferents equipaments de la ciutat s’afegeixen a la Fira: l’Escola de Municipal de Música Pere Burés hi farà un concert i l’Escola d’Art i Disseny edRa, que a més d’oferir tallers per a tothom, també s’ha encarregat de la senyalització de la Fira.

També tindrà lloc el 6è recapte d’aliments que organitza la Taula d’Entitats per a la Inclusió Social, a través d’una paradeta de recollida d’aliments instal·lada davant el Condis Mariona.
Imatge de “De tapes per la fira” de l’any passat. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions