La darrera jornada del ‘Rubiemprèn’ promou les vies alternatives de finançament
Representants de 70 empreses rubinenques van participar a la jornada que l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) organitza anualment per a persones emprenedores
Economia | 11 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
70 empreses rubinenques van participar dijous passat a una nova edició del Rubiemprèn, la jornada especialitzada a persones emprenedores, empresaris i empresàries i responsables de companyies de tots els sectors que organitza cada any l’Ajuntament de Rubí a través de l’Escola d’Emprenedoria (EDER) de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE). “A l’Ajuntament de Rubí fa més de 30 anys que treballem amb persones emprenedores i 14 amb empreses, sabem que el finançament és un dels pilars fonamentals de l’activitat empresarial i que hi ha persones que tenen una idea genial de negoci, però queden fora del sistema bancari de finançament”, va assenyalar la coordinadora d’àmbit de Promoció Econòmica, Olga González, en el moment d’obrir la jornada. “Si no abordem aquest tema, hi ha molt bones idees que queden enfonsades”, va concloure.

La jornada va estar conduïda per Oriol Sans, director de Finançament d’Acció - Generalitat de Catalunya i expert en temes de finançament empresarial. “L’única manera de créixer, internacionalitzar-se i fer recerca i innovació és estar ben finançat. Les vies alternatives de finançament complementen el bancari i arriba allà on el finançament tradicional no pot”, va argumentar Sans. Sandra Font, cap de Finançament Internacional i Alternatiu, d’Acció va presentar el Recomanador de Finançament Alternatiu, un cercador de solucions de finançament en línia que busca les opcions de finançament per cada negoci i sector.

Com a totes les edicions de Rubiemprèn, els casos d’èxit van tenir un paper rellevant durant la jornada. Jonàs Sala, cofundador i soci de Verkami, va posar com a exemple les campanyes de crowdfunding de la seva plataforma de finançament, una de les més importants del món. Sala va posar l’accent en el fet que “permeten generar una nova comunitat, fidelitzar i crear vincles amb els clients”.

Javier Megías, CEO i cofundador de la plataforma d’inversors Startupxplore, va fer una radiografia de la situació actual del finançament alternatiu. Megías, que fa dotze anys que finança projectes empresarials, va explicar que la seva empresa analitza “unes 150 empreses noves cada mes” i aposta per la “diversificació dels inversors: no tens un inversor que controli la teva empresa, en tens 50 que intenten ajudar-te”.

Durant la sessió també va intervenir, Carlos Blanco, fundador de Nuclio Venture Builder, que va explicar els principals errors que comet una persona emprenedora i també què s’ha de tenir en compte per fer atractiu un pla de negoci per a un inversor; Emilio Gómez, Director Venture Capital ICF i Eloi Noya, Director de Desenvolupament de Negoci LoanBook Capital.
La coordinadora de Promoció Econòmica ha obert la jornada.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar