El Congrés Rubí Brilla explorarà els reptes de l’economia circular
L’Ajuntament presentarà el nou projecte ‘Polígon Rubí Circular’
Economia | 25 d'octubre de 2018

REDACCIÓ
La cinquena edició del Congrés Rubí Brilla, que se celebrarà aquest divendres de 8.30 a 14 hores a la Biblioteca estarà centrat en l’economia circular. Cooperatives i empreses com Hola Luz, Som Mobilitat, Som Energia o Campos Estela, entre altres, explicaran els seus models de negoci, centrats en l’eficiència energètica, el reaprofitament i l’economia circular.

La benvinguda anirà a càrrec, com és habitual, de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, i la ponència inaugural serà del sotsdirector general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Josep Planas.

El congrés, que estarà moderat per la periodista Mariona Álvarez, està dividit en dues taules. La primera, a partir de les 9.30 hores, se centra en l’ús compartit i es posaran sobre la taula cinc exemples diversos en àmbits com el disseny, la indústria o els serveis.

L’altra, que arrencarà a les 12 hores, tractarà el tema de la reutilització, també amb cinc exemples relacionats amb la reparació, la reutilització, el reciclatge i la valorització.

Al final de cadascuna de les taules hi haurà un torn de preguntes i debat. Al voltant de les 14 hores, l’alcaldessa oferirà les conclusions i tancarà el Congrés Rubí Brilla.

L’Ajuntament aprofitarà el congrés per presentar un nou projecte, ‘Polígon Rubí Circular’, una iniciativa que el govern vol posar en marxa aviat i que pretén impulsar un ‘polígon circular’ reduint l’ús de recursos energètics i materials, els residus i les emissions de gasos contaminants, a més de reduir els costos i millorar la competitivitat. El tècnic del Rubí Brilla, Albert Puig, serà l’encarregat de donar els detalls del projecte.

En aquesta edició del Congrés Rubí Brilla s’ha posat en funcionament una web, www.congresrubibrilla.cat.
La Biblioteca acull cada any el Congrés Rubí Brilla. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
El túnel de llum protagonitza l'encesa de l'enllumenat de Nadal a Rubí
El Grup Oftalmològic Tres Torres ofereix revisions gratuïtes a l’Antiga Estació per prevenir el glaucoma i la degeneració macular