La Biblioteca acull una mostra sobre els refugiats
Actualitat | 8 de novembre de 2018

REDACCIÓ
‘Una selva com la teva’ és el títol de la nova exposició de la Biblioteca, impulsada per la Fundació Manuel de Pedrolo, que es pot trobar a la Sala d’Exposicions de l’equipament. La mostra pretén crear un espai de reflexió sobre les xarxes socials, concretament Facebook, en l’onada migratòria de refugiats cap al continent europeu.

L’exposició il·lustra com, en poques hores, es pot traficar amb desplaçats de la guerra de Síria seguint els passos del ‘Manual per al traficant de persones en línia’, creat a partir de la investigació i la documentació del procés migratori. La mostra es podrà visitar fins al 30 de novembre.
L’exposició pretén crear una reflexió sobre el paper de les xarxes socials en l’onada migratòria. / Mariona López
Acte per conscienciar sobre les dificultats per aconseguir la nacionalitat espanyola
Rubí Acull ha organitzat una activitat aquest dissabte per conscienciar la població sobre les dificultats que troben molts immigrants que volen aconseguir la nacionalitat espanyola. En aquest sentit, la plataforma denuncia el fet que s’hagi de passar un examen per obtenir la nacionalitat i que, a més, s’hagin de complir tot un seguit de requisits per poder accedir a l’examen.

Des de Rubí Acull, ressalten que moltes de les persones nascudes a Espanya, i que per tant tenen automàticament la nacionalitat, no serien capaços d’aprovar aquest examen.

Dissabte, d’11 a 13 hores al carrer Magí Raméntol, l’entitat oferirà als ciutadans que passin pel carrer la possibilitat de fer un model d’examen per aconseguir la nacionalitat espanyola, que dissenya cada any l’Instituto Cervantes, on s’avaluen coneixements de la Constitució i de la realitat social, així com aspectes culturals.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Ensurt pel despreniment de part d'un ampit d'una finestra al carrer Plana Can Bertran
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret
Sobre la retirada del POUM