Homenatge del Casal de la Gent Gran a Dolors Mumany i Leandre Pons
Actualitat | 8 de novembre de 2018

REDACCIÓ
Els rubinencs Dolors Mumany i Leandre Pons han estat homenatjats per l’Associació del Casal de la Gent Gran, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Cada any, l’entitat local tria dues figures destacades de la seva història -persones que hagin col·laborat amb l’associació- i els dedica un homenatge al casal, situat al carrer Magallanes.

L’acte va consistir en una presentació de la vida i fets dels dos protagonistes i l’entrega de plaques i obsequis tant per part de l’entitat com de les dues administracions. “Aquest és un homenatge pel bé que feu al Casal i a la vostra vida, sou un exemple a seguir”, va dir el president de l’Associació Casal de la Gent Gran, Jordi Canal.

Dolors Mumany, nascuda el 1928 a Rubí, es va formar en Comerç i Comptabilitat i va treballar a una empresa elèctrica de Rubí fins que es va casar. Després de tenir dos fills va iniciar una correspondència amb l’escriptora Olga Xirinacs, que la va animar a fer un curs de català. Al voltant del 1979 va aconseguir el títol de mestra i va començar a treballar, primer a l’Escola Montserrat i després al Regina Carmeli. Va escriure el llibre ‘Entre Verdaguer i el Palau Nacional’ i actualment escriu articles pel butlletí del Casal.

Pel que fa a Leandre Pons, va néixer el 1932 a Barcelona on va cursar el Batxillerat. Tot i que va començar Medicina va acabar sent titulat en Peritatge Professional Mercantil i posteriorment en Magisteri. Va treballar al Liceu Politècnic, on va conèixer la seva dona i va venir a viure a Rubí.

A l’acte hi va assistir l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que va destacar el fet que els dos homenatjats fossin mestres: “Per les vostres mans han passat moltes personetes de la ciutat i han gaudit del regal que fan els professors cada dia, que és ensenyar allò que han après”.

A més, la màxima responsable municipal va demanar a la Generalitat que millori la imatge exterior del casal: “Des de l’Ajuntament si cal, podem ajudar, perquè l’edifici per fora fa una mica de pena”.
Dolors Mumany i Leandre Pons, homenatjats al Casal de la Gent Gran. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Café Berlin, La Cañita i l'Antic Hostal del Gall, les millors tapes de Sant Galderic
Baixa participació a la primera jornada presencial del procés participatiu del parc de Ca n’Oriol
El govern es compromet a impulsar el projecte de via verda del Rivo Rubeo
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
Els èxits de l'esport rubinenc guardonats amb els premis Rubeo d'Or
Josep Alaball regala a Rubí un quadre sobre l’atemptat terrorista de Les Rambles