Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme
Actualitat | 14 de novembre de 2018

MARTA CABRERA
Els estudiants de secundària i batxillerat dels cinc instituts de la ciutat han seguit majoritàriament la vaga. / Mariona López
El Sindicat d'Estudiants de Catalunya ha convocat una jornada de vaga aquest dimecres per protestar contra el masclisme a les aules. Estaven cridats a la vaga tots els alumnes de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat, cicles formatius i universitaris.

A Rubí, la convocatòria ha tingut un seguiment pràcticament massiu, especialment als instituts La Serreta i el Duc de Montblanc. I en el cas del JV, per exemple, Foix únicament han anat a classe els alumnes de 3r d'ESO.

Els estudiants en vaga demanen un canvi en el model educatiu que permeti erradicar actituds masclistes o patriarcals, així com posar en marxa una assignatura d'educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria a tots els centres educatius de Catalunya. A més, demanen que aquesta assignatura s'ofereixi a l'educació primària, a l'educació secundària, al Batxillerat i als cicles formatius. Segons les reivindicacions del col·lectiu, aquesta nova assignatura ha de servir per "educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra l'homofòbia i la transfòbia".

També exigeixen que s'eliminin referències sexistes i repressives en les normatives internes dels centres sobre la forma de vestir de l'alumnat i recollint el respecte a la llibertat sexual de tothom i dels drets del col·lectiu LGTBI. A banda, demanen mesures "contundents" contra les actituds masclistes i sexistes que es puguin produir per part del professorat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar