Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme
Actualitat | 14 de novembre de 2018

MARTA CABRERA
Els estudiants de secundària i batxillerat dels cinc instituts de la ciutat han seguit majoritàriament la vaga. / Mariona López
El Sindicat d'Estudiants de Catalunya ha convocat una jornada de vaga aquest dimecres per protestar contra el masclisme a les aules. Estaven cridats a la vaga tots els alumnes de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat, cicles formatius i universitaris.

A Rubí, la convocatòria ha tingut un seguiment pràcticament massiu, especialment als instituts La Serreta i el Duc de Montblanc. I en el cas del JV, per exemple, Foix únicament han anat a classe els alumnes de 3r d'ESO.

Els estudiants en vaga demanen un canvi en el model educatiu que permeti erradicar actituds masclistes o patriarcals, així com posar en marxa una assignatura d'educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria a tots els centres educatius de Catalunya. A més, demanen que aquesta assignatura s'ofereixi a l'educació primària, a l'educació secundària, al Batxillerat i als cicles formatius. Segons les reivindicacions del col·lectiu, aquesta nova assignatura ha de servir per "educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra l'homofòbia i la transfòbia".

També exigeixen que s'eliminin referències sexistes i repressives en les normatives internes dels centres sobre la forma de vestir de l'alumnat i recollint el respecte a la llibertat sexual de tothom i dels drets del col·lectiu LGTBI. A banda, demanen mesures "contundents" contra les actituds masclistes i sexistes que es puguin produir per part del professorat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles