Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme
Actualitat | 14 de novembre de 2018

MARTA CABRERA
Els estudiants de secundària i batxillerat dels cinc instituts de la ciutat han seguit majoritàriament la vaga. / Mariona López
El Sindicat d'Estudiants de Catalunya ha convocat una jornada de vaga aquest dimecres per protestar contra el masclisme a les aules. Estaven cridats a la vaga tots els alumnes de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat, cicles formatius i universitaris.

A Rubí, la convocatòria ha tingut un seguiment pràcticament massiu, especialment als instituts La Serreta i el Duc de Montblanc. I en el cas del JV, per exemple, Foix únicament han anat a classe els alumnes de 3r d'ESO.

Els estudiants en vaga demanen un canvi en el model educatiu que permeti erradicar actituds masclistes o patriarcals, així com posar en marxa una assignatura d'educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria a tots els centres educatius de Catalunya. A més, demanen que aquesta assignatura s'ofereixi a l'educació primària, a l'educació secundària, al Batxillerat i als cicles formatius. Segons les reivindicacions del col·lectiu, aquesta nova assignatura ha de servir per "educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme, el maltractament i la cultura de la violació, contra l'homofòbia i la transfòbia".

També exigeixen que s'eliminin referències sexistes i repressives en les normatives internes dels centres sobre la forma de vestir de l'alumnat i recollint el respecte a la llibertat sexual de tothom i dels drets del col·lectiu LGTBI. A banda, demanen mesures "contundents" contra les actituds masclistes i sexistes que es puguin produir per part del professorat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional